Gateway to the World to siedmiopoziomowa linia podręczników, którą wyróżnia komunikacyjne nastawienie, a także treści przypasowane do potrzeb i zainteresowań współczesnych nastolatków uczących się...
Podręcznik do nowej podstawy programowej asygnowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do korzystania szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem dedykowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Czytanie ze zrozumieniem dla klasy 8 to wybór testów sprawdzających umiejętność rozumienia czytanego tekstu. Ćwiczenia zostały przygotowane w oparciu o fragmenty utworów literackich, wybranych z...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to postępowy zestaw zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Zbiór zadań dedykowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Mieści 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania praktyczne,...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Zawiera 5 zestawów....
Zbiór asygnowany dla zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. "Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych". Mieści 8 zestawów, w skład których wchodzą...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem asygnowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to progresywny pakiet zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
„Czytanie ze zrozumieniem" to ćwiczenia skierowane do uczniów klasy 2. 24 teksty oraz powiązane z nimi zadania ułatwiają kompetencje czytelnicze uczniów, wspomagają rozwój logicznego myślenia,...
Optimise to nowa, czteropoziomowa, linia innowacyjnych podręczników dla nastolatków, która znakomicie spełni oczekiwania w szkołach językowych oraz szkołach prywatnych – przeważnie w trakcie kursów...
JĘZYK POLSKI INACZEJ! RYSUJ, NOTUJ I ZAPAMIĘTUJ! "PISANIE JAK MALOWANE. REDAGOWANIE WYPOWIEDZI" to połączenie polonistycznej pasji z graficznym przekazywaniem wiedzy. Autorka produktywnie...
Ćwiczenia wyrównawcze z matematyki dla uczniów klasy 4 szkoły podstawowej. Zbiór 40 kart pracy gromadzi zadania z następujących działów:- Figury geometryczne- Ułamki- Liczby i działania- Czas i...
Podręcznik do nowej podstawy programowej dedykowany do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji T.6. Sporządzanie potraw i napojów.Dopuszczony do...
Straightforward Second editon to zwykle atrakcyjne treści, rozciągliwy układ oraz interesująca szata graficzna. Kurs daje dużą łatwość selektywnego doboru materiału językowego, a tym samym pozwala...
"Ćwiczenia sylabowe" to linia zeszytów wspomagających edukację Pierwszoklasisty. Kolejność poznawania kolejnych głosek jest zgodna z przyjętą w podręczniku "Nasz...
Biblioteczka Opracowań to linia wydawnicza przedstawiająca omówienia problemowe lektur szkolnych, adresowane do uczniów i nauczycieli szkół średnich i podstawowych. Lepsze zrozumienie utworów...
wybór testów ma na celu ćwiczyć i doskonalić technikę cichego czytania ze zrozumieniem u uczniów klasy piątej. Ćwiczenia zostały przygotowane w oparciu o teksty literackie, spoza kanonu lektur...
Biblioteczka Opracowań to linia wydawnicza demonstrująca omówienia problemowe lektur szkolnych, adresowane do uczniów i nauczycieli szkół średnich i podstawowych. Lepsze zrozumienie utworów...
Biblioteczka Opracowań to linia wydawnicza ukazująca omówienia problemowe lektur szkolnych, adresowane do uczniów i nauczycieli szkół przeciętnych i podstawowych. Lepsze zrozumienie utworów...
Żywienie i usługi gastronomiczneCz. IV. Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii jest podręcznikiem dedykowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Fizyka. Rysunkowe karty pracy dla uczniów szkoły podstawowej wspomagają rozumienie i zapamiętywanie trudnych zagadnień fizycznych. Tworzenie kreatywnych notatek w oparciu o system myślenia...