Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem asygnowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Ćwiczenia podstawowe dla liceum i technikum nie są zwykłym zeszytem ćwiczeń. Z nimi od początku roku szkolnego wszystko i wszystkim poprawnie się układa. Zawarte w publikacji ćwiczenia do każdego...
Zeszyt ćwiczeń ma ten sam układ treści co podręcznik. W zeszycie znajdują się zadania do każdej lekcji, kształcące pomiędzy innymi umiejętności czytania tekstów źródłowych i analizy map, a także...
Tytuł Elektro.Info 12/2017 Język polski Wydawnictwo Medium Rok wydania 2017 Wydanie 12 liczba stron 104 Format pdf Spis treści W numerze m.in.:• straty mocy w układach wyekwipowanych w filtry...
Zeszyt ćwiczeń pomaga korzystnie zrozumieć i utrwalić materiał omówiony w podręczniku. Do każdego tematu z podręcznika przewidziano jedno ćwiczenie do wykonania podczas lekcji i zestaw zadań...
Biblioteczka Opracowań to seria wydawnicza pokazująca omówienia problemowe lektur szkolnych, adresowane do uczniów i nauczycieli szkół średnich i podstawowych. Udoskonalone zrozumienie utworów...
Dwuczęściowy zeszyt mieści zbiór ćwiczeń kształcących m.in. Umiejętności czytania ze zrozumieniem i tworzenia wielu form wypowiedzi oraz doskonalących poprawne posługiwanie się językiem. Pomaga w...
Zbiór zadań asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Mieści 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania praktyczne,...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to postępowy zestaw zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Podręcznik ściśle dopasowaliśmy do wiedzy i umiejętności absolwentów 8-letniej szkoły podstawowej. Dawkujemy w nim wiedzę tak, by uczniowie mieli wystarczająco czasu na jej przyswojenie. Po każdym...
Biblioteczka Opracowań to seria wydawnicza prezentująca omówienia problemowe lektur szkolnych, adresowane do uczniów i nauczycieli szkół średnich i podstawowych. Lepsze zrozumienie utworów...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Mieści 5 zestawów....
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
Elementarz to podręcznik do edukacji polonistycznej, przyrodniczej i społecznej z elementami innych edukacji. Gromadzi uporządkowane i logicznie powiązane ze sobą treści. Pozwala skutecznie...
Zeszyt posiada zadania, które można użyć do urozmaicenia lekcji i pokazywania uczniom zagadnień w innym ujęciu. Pozwala ćwiczyć wszystkie umiejętności i stanowi praktyczne uzupełnienie nowego...
Książkę wyróżnia postępowa budowa rozdziałów. Każdy z nich jest podzielony na 4 części: Przypomnij sobie - zawierającą proste ćwiczenia powtórzeniowe, Poćwicz - obejmującą zadania, które pomagają...
Z Wprowadzenia posiadają Państwo przed sobą książkę, która przedstawia obszerny wachlarz problemów: od teorii jąkania, przez opis metod terapeutycznych, do opowieści o historii Klubów J w Polsce....
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Biblioteczka Opracowań to seria wydawnicza pokazująca omówienia problemowe lektur szkolnych, adresowane do uczniów i nauczycieli szkół przeciętnych i podstawowych. Lepsze zrozumienie utworów...
Biblioteczka Opracowań to kolekcja wydawnicza pokazująca omówienia problemowe lektur szkolnych, adresowane do uczniów i nauczycieli szkół przeciętnych i podstawowych. Udoskonalone zrozumienie...
Jednoczęściowy zeszyt zawiera z zasady zadania sprawdzające. Służy pomocą w przygotowaniu się na przykład do sprawdzianów. Ćwiczenia odnoszą się tylko do wiedzy i umiejętności z podstawy...
Podręcznik dla klasy 5 jest zgodny z podstawą programową obowiązującą od 2017 roku. Książka spełnia wszystkie formalne kryteria stawiane podręcznikom poprzez nową ustawę oświatową. Książka dla...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to postępowy komplet zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Zawartość nowego podręcznika dla klasy 7 jest niezwykle zbliżona do treści Fizyki z plusem dla gimnazjum, części 1 i 2. Fizykę 7 dopasowaliśmy do nielicznych zmian w najnowszej podstawie...