Religia. Podręcznik dla dzieci sześcioletnich. Kocham pana Jezusa. Podręcznik z ćwiczeniami. Część 1Katecheza szkolna jest niezwykle ważna, bo pomaga zrozumieć nieprzystępne prawdy wiary. Jest to...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to innowacyjny komplet zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Zbiór zadań przeznaczony dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Gromadzi 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania...
Biblioteczka Opracowań to linia wydawnicza demonstrująca omówienia problemowe lektur szkolnych, adresowane do uczniów i nauczycieli szkół średnich i podstawowych. Ulepszone zrozumienie utworów...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Gromadzi 5 zestawów....
Career Paths Fishing & Seafood Industry Career Paths to nowość na polskim rynku wydawniczym. Nieprzeciętna linia podręczników dla osób pragnących poznać język angielski lub pogłębić jego...
Karty pracy są uzupełnieniem tematów zawartych w podręczniku. Pozostały podzielone na 5 rozdziałów. Zadania dopasowane są do rozwoju dzieci: zaprojektuj plakat, uzupełnij diagram, lecz też pomyśl,...
Podręcznik do nowej podstawy programowej asygnowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Biblioteczka Opracowań to linia wydawnicza demonstrująca omówienia problemowe lektur szkolnych, adresowane do uczniów i nauczycieli szkół średnich i podstawowych. Udoskonalone zrozumienie utworów...
Biblioteczka Opracowań to linia wydawnicza demonstrująca omówienia problemowe lektur szkolnych, adresowane do uczniów i nauczycieli szkół przeciętnych i podstawowych. Udoskonalone zrozumienie...
Podręcznik dla 5 klasy szkoły podstawowej Bóg szuka człowieka uwzględnia oczekiwania zawarte w podstawie programowej z 9 czerwca 2018 roku i jest zgodny z programem nauczania nr AZ-2-01/18.Składa...
Podręcznik dla 5 klasy szkoły podstawowej Bóg szuka człowieka uwzględnia wymogi zawarte w podstawie programowej z 9 czerwca 2018 roku i jest zgodny z programem nauczania nr AZ-2-01/18.Składa się...
To linia innowacyjnych podręczników przygotowujących do egzaminu gimnazjalnego. Zawiera specjalne sekcje egzaminacyjne, które opracowane zostały zgodnie z obowiązującymi standardami wymagań. Tytuł...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to postępowy zestaw zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Podręcznik zgodny z Reformą 2017 r., do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji TG.16. Organizacja żywienia i...
Podręczniki linii Wishes zostały opracowane z myślą o osobach przygotowujących się do egzaminu Cambridge First Certificate in English, którego nowa formuła obowiązuje od 2015 r. Lub innych...
komplet obejmuje podręcznik w wersji papierowej (Student's Book) - edycja międzynarodowa - oraz kod aktywacyjny do podręcznika w wersji cyfrowej (Student's Book DigiBook). Podręcznik...
Biblioteczka Opracowań to seria wydawnicza pokazująca omówienia problemowe lektur szkolnych, adresowane do uczniów i nauczycieli szkół średnich i podstawowych. Ulepszone zrozumienie utworów...
Biblioteczka Opracowań to seria wydawnicza prezentująca omówienia problemowe lektur szkolnych, adresowane do uczniów i nauczycieli szkół średnich i podstawowych. Udoskonalone zrozumienie utworów...
Młodzi ludzie początkujący naukę w szkole ponadpodstawowej są już wyjątkowo wrażliwi. Wiedzą, iż najbliższe lata będą dla nich nie tylko czasem edukacji, ale także przygotowaniem do dorosłego...
Treści zawarte w podręczniku i struktura jednostki lekcyjnej zostały tak przygotowane, żeby uczeń na poziomie gimnazjum podjął próby znalezienia odpowiedzi na pytania egzystencjalne i uświadomił...
Podręcznik do nowej podstawy programowej dedykowany do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji T.6. Sporządzanie potraw i napojów.Dopuszczony do użytku...