Podręcznik Podstawy przedsiębiorczości 2. Zakres podstawowy został przygotowany dla uczniów trzeciej klasy liceów ogólnokształcących i techników. Jest kontynuacją modnego i z ochotą wybieranego do...
Podręcznik asygnowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technologii żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik dedykowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie...
Podręcznik został dobrany do wieloletniego stosowania. Podręcznik. Język polski 5. Literatura XX wieku i współczesna jest przeznaczony do nauki w klasach trzecich szkół ponadgimnazjalnych....
Zeszyt ćwiczeń dla dzieci wykazujących trudności w nauce czytania i pisania. Publikacja mieści bajki terapeutyczne wraz z ilustracją do pokolorowania. Zadania zawarte w ćwiczeniach dla klasy III...
Podręcznik do nowej podstawy programowej asygnowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do wykorzystania szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem dedykowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Biblioteczka Opracowań to linia wydawnicza prezentująca omówienia problemowe lektur szkolnych, adresowane do uczniów i nauczycieli szkół przeciętnych i podstawowych. Lepsze zrozumienie utworów...
Zbiór zadań asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Mieści 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania praktyczne,...
Zbiór asygnowany dla zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. "Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych". Zawiera 8 zestawów, w skład których wchodzą...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Zawiera 5 zestawów....
Biblioteczka Opracowań to linia wydawnicza przedstawiająca omówienia problemowe lektur szkolnych, adresowane do uczniów i nauczycieli szkół średnich i podstawowych. Ulepszone zrozumienie utworów...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem asygnowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to progresywny komplet zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji T.6. Sporządzanie potraw i napojów.Dopuszczony do...
Biblioteczka Opracowań to seria wydawnicza przedstawiająca omówienia problemowe lektur szkolnych, adresowane do uczniów i nauczycieli szkół średnich i podstawowych. Lepsze zrozumienie utworów...
Żywienie i usługi gastronomiczneCz. IV. Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii jest podręcznikiem dedykowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
"Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie" jest podręcznikiem wydanym w dwóch częściach, przeznaczonym dla uczniów szkół kształcących w zawodach technik hotelarstwa oraz...
Biblioteczka Opracowań to kolekcja wydawnicza demonstrująca omówienia problemowe lektur szkolnych, adresowane do uczniów i nauczycieli szkół przeciętnych i podstawowych. Udoskonalone zrozumienie...
Wydanie 2009 oprawa miękka format 11,5 x 16,5 cm Biblioteczka opracowań to linia wydawnicza ukazująca omówienia problemowe lektur szkolnych adresowane do uczniów i nauczycieli szkół przeciętnych i...
Biblioteczka Opracowań to kolekcja wydawnicza pokazująca omówienia problemowe lektur szkolnych, adresowane do uczniów i nauczycieli szkół średnich i podstawowych. Udoskonalone zrozumienie utworów...
Spis Treści:- Stanisław Wyspiański - dane biograficzne- Geneza Wesela- Streszczenie utworu- Postaci+ "Osoby"+ "Osoby dramatu"- Obraz społeczeństwa polskiego - Symbolika...
Zeszyty z linii BIBLIOTECZKA OPRACOWAŃ zawierają:dane biograficzne (życie i twórczość autora) okoliczności powstania utworu streszczenie analizę i interpretację detale teoretycznoliterackie...