Podręcznik jest asygnowany dla absolwentów szkół podstawowych, którzy uczęszczają do 4-letnich liceów i 5-letnich techników. Jest zgodny z podstawą programową, która obowiązuje w tych szkołach od...
Podręcznik jest asygnowany dla absolwentów szkół podstawowych, którzy uczęszczają do 4-letnich liceów i 5-letnich techników. Jest zgodny z podstawą programową, która obowiązuje w tych szkołach od...
Podręcznik jest przeznaczony dla absolwentów szkół podstawowych, którzy uczą się chemii w zakresie powiększonym, w nowych 4-letnich liceach albo 5-letnich technikach. Jest on zgodny z podstawą...
Zbiór zadań przedmaturalnych obejmuje wszystkie treści nauczania dotyczące chemii nieorganicznej, przedstawione w aktualnie obowiązującej podstawie programowej MEN, a w szczególności zawarte w...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to progresywny zestaw zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Zbiór zadań asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Mieści 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania praktyczne,...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór dedykowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Posiada 5 zestawów....
Związki ekologiczne to jeden z trzech modułów podręcznika do nauczania chemii w zakresie zwiększonym dla uczniów liceów i techników. Pozostałe dwa moduły to Fundamenty i Pierwiastki i związki...
Podręcznik do nowej podstawy programowej dedykowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
Kompendium ułatwi uczniom wydajne i wydajne przygotowanie się do matury z matematyki w zakresie podstawowym. Obejmuje wszystkie treści nauczania, których znajomość będzie sprawdzana na egzaminie od...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem dedykowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Matematyka w liceum i w technikum zgodna z podstawą programową obowiązującą od września 2012 roku: uczy ścisłego myślenia sprzyja samodzielnej pracy ucznia daje podstawy języka koniecznego do nauki...
Podręcznik jest zgodny z podstawą programową obowiązującą od roku szkolnego 2012/13. W podręczniku omówione zostały m.in. Zagadnienia dotyczące: funkcji wykładniczej i logarytmicznej, analizy...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to postępowy zestaw zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Ten zbiór nawiązuje do powszechnie znanego i uwielbianego Zbioru zadań z chemii dla szkół przeciętnych. Oprócz wielu nowych zadań umieszczono tu prawie wszystkie zadania występujące we wspomnianym...
Podręcznik asygnowany jest do nauki matematyki w trzeciej klasie liceum i technikum o profilu podstawowym. Posiada dostępne omówienie najważniejszych zagadnień dotyczących funkcji wykładniczej i...
Podręcznik ten jest dedykowany dla uczniów liceów ogólnokształcących i profilowanych, techników i szkół zawodowych.Autorzy zmierzyli się w tej książce z nieprzychylnym nastawieniem i przekonaniem,...
Podręcznik zgodny z Reformą 2017 r., do nowej podstawy programowej asygnowany do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji TG.16. Organizacja żywienia i...
Dokumentacja hotelowa do kwalifikacji HGT.03. Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie to nowoczesne, kolorowe, dobrane do najnowszej podstawy programowej ćwiczenia, które zawierają...
Pisanie literek, odkrywanie nowych słów i realizowanie działań matematycznych może być wyśmienitą zabawą. Dzięki użyciu ścieralnego pisaka dziecko będzie ćwiczyło pisanie i doskonaliło swoje...
Zbiór obejmuje wszystkie obowiązujące treści nauczania z nowej podstawy programowej. Jest adresowany do uczniów szkół podstawowych, niezależnie od tego, z jakich podręczników korzystają. Zawiera...
Podręcznik do nowej podstawy programowej asygnowany do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji T.6. Sporządzanie potraw i napojów.Dopuszczony do...
"Realizacja usług w recepcji" jest wydanym w dwóch częściach podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik hotelarstwa. Publikacja została przygotowana...
"Realizacja usług w recepcji" jest wydanym w dwóch częściach podręcznikiem dedykowanym dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik hotelarstwa. Publikacja została przygotowana zgodnie...