Kompendium ułatwi uczniom wydajne i sprawne przygotowanie się do matury z matematyki w zakresie podstawowym. Obejmuje wszystkie treści nauczania, których znajomość będzie sprawdzana na egzaminie od...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Matematyka w liceum i w technikum zgodna z podstawą programową obowiązującą od września 2012 roku: uczy ścisłego myślenia sprzyja samodzielnej pracy ucznia daje podstawy języka niezbędnego do nauki...
Podręcznik jest zgodny z podstawą programową obowiązującą od roku szkolnego 2012/13. W podręczniku omówione zostały m.in. Zagadnienia dotyczące: funkcji wykładniczej i logarytmicznej, analizy...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to progresywny komplet zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Ten zbiór nawiązuje do powszechnie znanego i renomowanego Zbioru zadań z chemii dla szkół przeciętnych. Oprócz wielu nowych zadań umieszczono tu prawie wszystkie zadania występujące we wspomnianym...
Podręcznik asygnowany jest do nauki matematyki w trzeciej klasie liceum i technikum o profilu podstawowym. Gromadzi przystępne omówienie najważniejszych zagadnień dotyczących funkcji wykładniczej i...
Podręcznik ten jest przeznaczony dla uczniów liceów ogólnokształcących i profilowanych, techników oraz szkół zawodowych.Autorzy zmierzyli się w tej książce z nieprzychylnym nastawieniem i...
Optimise to nowa, czteropoziomowa, linia postępowych podręczników dla nastolatków, która nadzwyczajnie sprawdzi się w szkołach językowych i szkołach prywatnych – z reguły podczas kursów...
Przygotowany zestaw 1. Składa się z sześciu arkuszy. Zadania w poszczególnych arkuszach są opracowane zgodnie z wytycznymi i wymaganiami CKE, przedstawionymi w informatorze o egzaminie maturalnym z...
Podręcznik zgodny z Reformą 2017 r., do nowej podstawy programowej asygnowany do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji TG.16. Organizacja żywienia i...
New Password to świeże wydanie szanowanej przez nauczycieli i uczniów kolekcji podręczników (Password Reset) dla szkół ponadpodstawowych autorstwa Marty Rosińskiej i Lyndy Edwards. Podręczniki...
Pisanie literek, odkrywanie nowych słów i wykonywanie działań matematycznych może być nadzwyczajną zabawą. Dzięki użyciu ścieralnego pisaka dziecko będzie ćwiczyło pisanie i doskonaliło swoje...
Together to nie tylko tytuł serii dla uczniów klas 48,głównie filozofia, która przyświecała nam w procesie jej tworzenia. Together, czyli razem z uczniem i razem dla ucznia. Do współpracy nad linią...
Academy Stars to nowy siedmiopoziomowy kurs dla uczniów w wieku 6-13 lat,kładący nacisk na rzetelne i systematyczne rozwijanie zarówno umiejętnościjęzykowych i komunikacyjnych, jak i...
Kids Can! to kurs dla szkół podstawowych zgodny z LOMLOE, który pomaga każdemu dziecku odkryć związek pomiędzy tym, co kocha, a tym, czego może się nauczyć po angielsku!. Mocne strony Kids Can!...
Zbiór obejmuje wszystkie obowiązujące treści nauczania z nowej podstawy programowej. Jest adresowany do uczniów szkół podstawowych, niezależnie od tego, z jakich podręczników korzystają. Mieści...
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji T.6. Sporządzanie potraw i napojów.Dopuszczony do użytku...
Global Stage to innowacyjny kurs dla dzieci, który dba nie tylko o stopniowe podnoszenie kompetencji językowych. W głównej mierze pomaga rozwijać umiejętności społeczne, poznawcze, krytycznego...
Global Stage to postępowy kurs dla dzieci, który dba nie tylko o stopniowe podnoszenie kompetencji językowych. Przeważnie pomaga rozwijać umiejętności społeczne, poznawcze, krytycznego myślenia,...
"Realizacja usług w recepcji" jest wydanym w dwóch częściach podręcznikiem asygnowanym dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik hotelarstwa. Publikacja została przygotowana zgodnie...
"Realizacja usług w recepcji" jest wydanym w dwóch częściach podręcznikiem dedykowanym dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik hotelarstwa. Publikacja została przygotowana zgodnie...
The Premium Student's Book Pack contains a Student's Book, and Online Workbook, and a code to access the Student's Resource Centre. Tytuł Skillful 2nd ed.4 Reading & Writing SB...