Szkoła na TAK! Podręcznik. Edukacja wczesnoszkolna. Klasa 1. Część 2Druga część z czterech części podręcznika zintegrowanego zawiera edukację:polonistyczną, technologiczną i muzyczną. Dzięki...
Szkoła na TAK! Podręcznik. Edukacja wczesnoszkolna. Klasa 1. Część 1Część pierwsza z czterech części podręcznika zintegrowanego posiada edukację:polonistyczną, technologiczną i muzyczną. Dzięki...
Szkoła na TAK! Podręcznik. Edukacja wczesnoszkolna. Klasa 1. Część 4Część czwarta z czterech części podręcznika zintegrowanego zawiera edukację:polonistyczną, technologiczną i muzyczną. Dzięki...
postępowy podręcznik konieczny do nauki zawodów technik logistyk i technik spedytor.Logistyka i spedycja w najbliższych latach będą się rozwijać energicznie. Absolwenci tych kierunków są dziś...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to innowacyjny komplet zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Podręcznik dedykowany do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, realizujący treści materiału zawartego w pierwszej części kwalifikacji T.15.1 (Planowanie i ocena żywienia).Obejmuje...
Zbiór zadań asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Mieści 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania praktyczne,...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór przeznaczony dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Gromadzi 5 zestawów....
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach z branży fryzjersko-kosmetycznej. Realizuje treści kształcenia z zakresu efektów wspólnych BHP dla branży fryzjersko-kosmetycznej.W...
Repetytorium przygotowuje do egzaminu z kwalifikacji T.10. W zawodzie kelner. Pomaga powtórzyć najważniejsze wiadomości, sygnalizuje treści, które kandydat na kelnera powinien opanować, i zezwala...
Zbiór przeznaczony dla zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. "Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych". Zawiera 8 zestawów, w skład których wchodzą...
Karty pracy do klasy 1 dotyczą zagadnień i lektur z wczesnych epok literackich: starożytność (antyk, Biblia), średniowiecze, renesans, barok, oświecenie. Materiał kart pogrupowano chronologicznie....
Publikacja jest dedykowana do poręcznej nauki zawodów technik elektryk, elektryk i elektromechanik w zakresie kwalifikacji E.8 (Montaż i konserwacja instalacji elektrycznych). Została opracowana z...
Publikacja gromadzi najważniejsze wiadomości do powtórzenia przed egzaminem z kwalifikacji T.15. Sygnalizuje treści, które uczeń powinien posiadać do tego czasu opanowane. Dzięki testom z kluczem...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem asygnowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Publikacja jest skierowana do uczniów kształcących się w zawodach technik elektryk, elektryk i elektromechanik. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji E.7 Bogato ilustrowana publikacja jest...
Biblioteczka Opracowań to linia wydawnicza ukazująca omówienia problemowe lektur szkolnych, adresowane do uczniów i nauczycieli szkół średnich i podstawowych. Udoskonalone zrozumienie utworów...
Podręcznik do nauczania w zawodzie technik bezpieczeństwa i higieny pracy realizujący treści z zakresu drugiej części kwalifikacji Z.13 (Doskonalenie ergonomicznych warunków pracy).W publikacji...
Publikacja asygnowana do funkcjonalnej nauki zawodu technik handlowiec w zakresie kwalifikacji A.22 (Prowadzenie działalności handlowej). Publikacja ma na celu przygotowanie uczniów do obsługi...
"Podręcznik do nauki zawodów technik pojazdów samochodowych i elektromechanik pojazdów samochodowych" stanowi wprowadzenie do książek "Diagnozowanie i naprawa układów elektrycznych i...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to postępowy komplet zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Treści dotyczące budowy i czynności życiowych organizmów są wprowadzane stopniowo, żeby ułatwić uczniom ich zrozumienie i przyswojenie. Omówienie organizmów od najprostszych do tych o...
Podręcznik przygotowany zgodnie z nową podstawą programową, przeznaczony do kształcenia w zawodzie kelner w zakresie kwalifikacji T.9.2 (Obsługiwanie gości). Omawia zagadnienia z zakresu:sztuki...
Testy egzaminacyjne skierowane do uczniów kształcących się w zawodzie technik budownictwa. Realizują treści z zakresu kwalifikacji B.30 (Sporządzanie kosztorysów oraz przygotowywanie dokumentacji...