Książka z serii "Mistrz ortografii" w twórczy sposób uczy poprawnego pisania z wykorzystaniem reguł ortograficznych i gramatycznych oraz korzystania ze słownika. Gromadzi kolorowe...
Książka z kolekcji "Mistrz ortografii" pomaga w nauce poprawnej pisowni, reguł ortograficznych oraz korzystania ze słownika. Mieści kolorowe słowniczki w wyrazami do utrwalenia, teksty i...
Zbiór zadań dedykowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Posiada 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to progresywny pakiet zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Zbiór asygnowany dla zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. "Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych". Posiada 8 zestawów, w skład których wchodzą...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Gromadzi 5 zestawów....
Niniejsza książka jest zestawem dziesięciu sprawdzianów obejmujących zadania z matematyki dla uczniów kończących szkołę podstawową. Sprawdzian na koniec szkoły podstawowej składa się z dwóch...
Książka ta jest kontynuacją wydanego wcześniej zbioru zadań Na olimpijskim szlaku. Dedykowana jest przede wszystkim dla uczniów szkół podstawowych i gimnazjów, lecz niektóre jej rozdziały mogą...
Od 2015 roku na koniec klasy szóstej szkoły podstawowej uczniowie piszą sprawdzian według nowej, zmienionej formuły. W części dotyczącej języka polskiego znajdują się zadania sprawdzające...
"Zadania z konkursów chemicznych dla gimnazjalistów" to książka, w której zostały zgromadzone zestawy zadań konkursowych z kilku województw (kujawsko-pomorskiego, łódzkiego, mazowieckiego,...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to innowacyjny pakiet zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Książka Konkurs z języka polskiego dla gimnazjalistów to opracowanie, które ma pomóc uczniom w przygotowaniu się do tego konkursu. Zawiera rozdziały poświęcone poszczególnym działom gramatyki, jak:...
Książka "Chemia z Tutorem. Zestawy zadań maturalnych dedykowane kandydatom na studia medyczne" jest zbiorem w większości oryginalnych i trudnych zadań maturalnych, kierowanych do ambitnych...
Od roku szkolnego 2022/2023 absolwenci liceów, a od roku 2023/2024 absolwenci techników będą zdawać maturę z matematyki według podstawy programowej dotyczącej szkół przeciętnych okrojonej do...
Podręcznik do nowej podstawy programowej dedykowany do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji T.6. Sporządzanie potraw i napojów.Dopuszczony do...
Ksiazka posiada wiadomosci dotyczace spawania stali opornych na korozje. Asygnowana jest dla uczestników kursów spawania i spawaczy i instruktorów spawania chcacych poszerzyc swoja wiedze. Moze ona...
Niniejsza książka, zawierająca sześć zestawów testów, powstała z myślą o licealistach przygotowujących się do egzaminów z fizyki, zarówno maturalnych jak i wstępnych na studia wyższe. Każdy zestaw...
Książka "Egzamin ósmoklasisty. Jak to napisać? Poradnik i ćwiczenia dla każdego ucznia" jest zbiorem opracowań wszystkich form wypowiedzi omawianych i wykorzystywanych w szkole podstawowej...
Chemia ekologiczna z Tutorem dla maturzystów - kandydatów na studia medyczne. Zadania podstawowe jest pierwszą częścią zbioru zadań obejmującego swym zakresem prawie wszystkie zagadnienia, z jakimi...
W książce zebrano w sposób zwięzły wiadomości konieczne w nauce zawodu tynkarza. Książka adresowana jest do odósb dorosłych, uczestników odpowiednich kursów i do osób chcących samodzielnie zdobyć...
Żywienie i usługi gastronomiczneCz. IV. Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii jest podręcznikiem dedykowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
W książce przedstawiono warianty, atrybuty podstawowego tworzywa używanego w stolarstwie, czyli drewna, a także tworzyw drewnopodobnych, a więc sklejek, płyt stolarskich, płyt wiórowych i...