Focus Second Edition to nowa edycja bestsellerowej serii Matura Focus, wytworzona na bazie podstawy programowej dla liceów i techników obowiązującej od września 2019. Gwarantuje całkowitą...
Książka z linii "Mistrz matematyki" dla uczniów trzeciej klasy szkoły podstawowej. Pomaga utrwalić matematyczną wiedzę, osiągnąć biegłość w liczeniu oraz rozwinąć logiczne myślenie. Ciekawe...
Podręcznik do nowej podstawy programowej asygnowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do stosowania szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Perfekt to czteropoziomowy kurs do nauki języka niemieckiego dla uczniów liceów i techników. Kurs kierowany jest do uczniów rozpoczynających lub kontynuujących naukę drugiego języka obcego. Każdy...
"Zeszyt Ćwiczeń" jest uzupełnieniem podręcznika Cafe Creme 2 - poszerza materiał nauczania zawarty w podręczniku: rubryki Vocabulaire et orthographe, Grammaire i Expression odpowiadają...
2-częściowe wydanie Repetytorium dla szkoły podstawowej powstało w odpowiedzi na oczekiwania nauczycieli i uczniów, którzy potrzebują kompleksowego, skutecznego i systematycznego przygotowania do...
NOWOŚĆ 2020/2021 – wydania zwiększone zeszytów ćwiczeń do poziomów A1, A2+, B1. - Czwartoklasiści w NOWYM banku EXTRA PRACTICE na końcu zeszytu ćwiczeń znajdą zadania gramatyczne oraz...
Książka z linii "Mistrz ortografii" w atrakcyjny sposób uczy poprawnej pisowni, reguł ortograficznych i korzystania ze słownika. Gromadzi kolorowe słowniczki w wyrazami do utrwalenia,...
Książka z linii "Mistrz ortografii" w twórczy sposób uczy poprawnego pisania z użyciem reguł ortograficznych i gramatycznych oraz korzystania ze słownika. Posiada kolorowe słowniczki w...
Książka z kolekcji "Mistrz ortografii" pomaga w nauce poprawnej pisowni, reguł ortograficznych i korzystania ze słownika. Zawiera kolorowe słowniczki w wyrazami do utrwalenia, teksty i...
Zbiór zadań asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Zawiera 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania użyteczne,...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to innowacyjny zestaw zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Zbiór dedykowany dla zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. "Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych". Mieści 8 zestawów, w skład których wchodzą...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór przeznaczony dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Zawiera 5 zestawów....
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Ta książka na nowoczesnym poziomie pozwala poprawić opanowanie francuskiej gramatyki w trzech etapach: "obserwuj", "myśl" i "zapamiętaj". Książka gromadzi: - 35 lekcji i 13...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to progresywny zestaw zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Dokumentacja hotelowa do kwalifikacji HGT.03. Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie to postępowe, kolorowe, dobrane do najnowszej podstawy programowej ćwiczenia, które zawierają...
Od roku szkolnego 2022/2023 absolwenci liceów, a od roku 2023/2024 absolwenci techników będą zdawać maturę z matematyki według podstawy programowej dotyczącej szkół średnich okrojonej do wymagań...
Podręcznik do nowej podstawy programowej dedykowany do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji T.6. Sporządzanie potraw i napojów.Dopuszczony do...
szeroki Zeszyt ćwiczeń posiada zadania utrwalające i automatyzujące poznane struktury leksykalne i gramatyczne, podporządkowane poszczególnym częściom rozdziałów w podręczniku. Uczniowie znajdą tu...
Żywienie i usługi gastronomiczneCz. IV. Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii jest podręcznikiem asygnowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Kompass to nowa kolekcja podręczników przeznaczona dla uczniów gimnazjum zarówno inicjujących naukę języka niemieckiego jak i kontynuujących, uczących się w rozmiarze dwóch godizn tygodniowo....