Podręcznik do nowej podstawy programowej asygnowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do stosowania szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
dobór najpopularniejszych dzieł Williama Szekspira - Romeo i Julii, Hamleta i Makbeta to pozycja polecana nie tylko dla fanów doskonałego dramatopisarza,dodatkowo dla każdego ucznia. Kanoniczne...
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
"Zeszyt Ćwiczeń" jest uzupełnieniem podręcznika Cafe Creme 2 - poszerza materiał nauczania zawarty w podręczniku: rubryki Vocabulaire et orthographe, Grammaire oraz Expression odpowiadają...
Książeczka „Ortografia pierwszoklasisty” to fantastyczna propozycja dla wszelkich dzieci uczęszczających do pierwszej klasy szkoły podstawowej. Książeczka łączy wspaniałą zabawę z wartościami...
Książka do pierwszych ćwiczeń ortograficznych. Nauka łączy się tu z zabawą – zadania mają charakter łamigłówek, a zabawne teksty nie nużą. Materiał podzielony jest na trudności ortograficzne – w...
Książka z linii "Mistrz ortografii" w interesujący sposób uczy poprawnej pisowni, reguł ortograficznych, a także korzystania ze słownika. Zawiera kolorowe słowniczki w wyrazami do...
Książka z kolekcji "Mistrz ortografii" w twórczy sposób uczy poprawnego pisania z użyciem reguł ortograficznych i gramatycznych oraz korzystania ze słownika. Posiada kolorowe słowniczki w...
Książka z serii "Mistrz ortografii" pomaga w nauce poprawnej pisowni, reguł ortograficznych oraz korzystania ze słownika. Mieści kolorowe słowniczki w wyrazami do utrwalenia, teksty i...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to nowoczesny komplet zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Zbiór zadań asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Gromadzi 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania...
Książeczka „Ortografia drugoklasisty” to fantastyczna propozycja dla wszystkich dzieci uczęszczających do drugiej klasy szkoły podstawowej. Książeczka łączy wyśmienitą zabawę z wartościami...
Matematyka dla dużych i niedużych Niniejsza broszura asygnowana jest dla uczniów szkół podstawowych. Wśród tematów poruszanych w niniejszej broszurze można wyodrębnić zadania tekstowe logiczne o...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór dedykowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Gromadzi 5 zestawów....
Od roku szkolnego 2022/2023 absolwenci liceów, a od roku 2023/2024 absolwenci techników będą zdawać maturę z matematyki według podstawy programowej dotyczącej szkół przeciętnych okrojonej do...
Podręcznik do nowej podstawy programowej asygnowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Zbiór tekstów do uzupełnienia i dyktowania. Nauka łączy się tu z zabawą – zabawne teksty nie nużą i przeplatają się z wesołymi ilustracjami. Dziecko utrwala wiedzę ortograficzną uzupełniając wyrazy...
Gotowe wypracowania z historii dla szkół średnichCzęść trzeciaISBN: 8387851213Kod paskowy: 9788387851217Autorzy: Kwatkiewicz PiotrRok wydania: 2000Kod wydawcy: 30167Miejscowość: BUKliczba stron:...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to progresywny pakiet zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
"Pewny start. Instrukcje zachowań. Kawiarnia" to publikacja zawierająca instrukcje w formie tekstu nietrudnego do czytania, a także fotografie ukazujące czynności i zachowania związane z...
Podręcznik zgodny z Reformą 2017 r., do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji TG.16. Organizacja żywienia i...
Dokumentacja hotelowa do kwalifikacji HGT.03. Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie to nowoczesne, kolorowe, dobrane do najnowszej podstawy programowej ćwiczenia, które zawierają...
„Wesołą matematykę dla smyka" polecamy do nauki pisania liczb i pierwszych ćwiczeń w liczeniu. • W szerokich liniach dziecko pisze liczby zgodnie z podanym wzorem. • Łączenie składników i...