Książka z serii "Mistrz matematyki" dla uczniów trzeciej klasy szkoły podstawowej. Pomaga utrwalić matematyczną wiedzę, osiągnąć biegłość w liczeniu i rozwinąć logiczne myślenie. Ciekawe...
Podręcznik asygnowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technice żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik przeznaczony dla uczniów szkół kształcących w zawodzie...
linia "Mistrz matematyki" dla klas 1-3 pomaga utrwalić matematyczną wiedzę, osiągnąć biegłość w liczeniu oraz rozwinąć logiczne myślenie. Interesujące pomysły ćwiczeń wzbudzają...
W poradniku autorka pokazuje problemy, które mogą być przeoczone, a są ważne dla ogólnego rozwoju dziecka, stanowczo dla rozwoju jego mowy. Wyjaśnia i powiadamia, kiedy rodzice powinni szukać...
Plant Production z kolekcji Career Paths to publikacja przeznaczona dla osób przygotowujących się do pracy lub pracujących w zawodach związanych z produkcją roślinną, pragnących doskonalić...
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do wykorzystywania szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem asygnowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Książeczka „Ortografia pierwszoklasisty” to fantastyczna sugestia dla wszystkich dzieci uczęszczających do pierwszej klasy szkoły podstawowej. Książeczka łączy wyśmienitą zabawę z wartościami...
Książka do pierwszych ćwiczeń ortograficznych. Nauka łączy się tu z zabawą – zadania posiadają charakter łamigłówek, a zabawne teksty nie nużą. Materiał podzielony jest na trudności ortograficzne –...
Książka z serii "Mistrz ortografii" w twórczy sposób uczy poprawnego pisania z użyciem reguł ortograficznych i gramatycznych oraz korzystania ze słownika. Zawiera kolorowe słowniczki w...
Książka z serii "Mistrz ortografii" w atrakcyjny sposób uczy poprawnej pisowni, reguł ortograficznych, a także korzystania ze słownika. Posiada kolorowe słowniczki w wyrazami do utrwalenia,...
Książka z kolekcji "Mistrz ortografii" pomaga w nauce poprawnej pisowni, reguł ortograficznych oraz korzystania ze słownika. Posiada kolorowe słowniczki w wyrazami do utrwalenia, teksty i...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to postępowy zestaw zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Zbiór zadań asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Mieści 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania użyteczne,...
Książeczka „Ortografia drugoklasisty” to fantastyczna sugestia dla wszystkich dzieci uczęszczających do drugiej klasy szkoły podstawowej. Książeczka łączy nieprzeciętną zabawę z wartościami...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór przeznaczony dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Posiada 5 zestawów....
Career Paths Fishing & Seafood Industry Career Paths to nowość na polskim rynku wydawniczym. Wspaniała kolekcja podręczników dla osób pragnących poznać język angielski albo pogłębić jego...
Od roku szkolnego 2022/2023 absolwenci liceów, a od roku 2023/2024 absolwenci techników będą zdawać maturę z matematyki według podstawy programowej dotyczącej szkół przeciętnych okrojonej do...
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Zbiór tekstów do uzupełnienia i dyktowania. Nauka łączy się tu z zabawą – zabawne teksty nie nużą i przeplatają się z wesołymi ilustracjami. Dziecko utrwala wiedzę ortograficzną uzupełniając...
To kolekcja progresywnych podręczników przygotowujących do egzaminu gimnazjalnego. Posiada specjalne sekcje egzaminacyjne, które opracowane zostały zgodnie z obowiązującymi standardami wymagań....
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to innowacyjny zestaw zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...