Headway 5th edition provides fresh, relevant English instruction needed for success today. Headway and its award-winning authors, Liz and John Soars, are names that have become synonymous with...
A Two-level Course That Challenges Young Learners, Developing Skills In Reading And Writing As Well As Listening And Speaking. It Features Illustrated Characters, Songs And Chants, Photos And...
Egyik legnépszerűbb középiskolai és nyelviskolai sorozat teljességében megújul. Könnyed, humoros hangvétel, változatos feladattípusok, szórakoztató és sokszínű leckék, rugalmas tananyag, nagy...
ViSiON to pięcioczęściowy kurs dla szkoły ponadpodstawowej przygotowujący do matury na poziomie podstawowym i rozszerzonym. Bogaty i postępowy zestaw składników pomagający powiązać naukę w klasie z...
A Two-level Course That Challenges Young Learners, Developing Skills In Reading And Writing As Well As Listening And Speaking. It Features Illustrated Characters, Songs And Chants, Photos And...
ProFile teaches students about business and the language of business simultaneously. This three-level, topic-based course takes students progressively through the main themes of business. It has a...
Najważniejsze atrybuty kursu:• Tematyka pobudzająca do myślenia i teksty bogate w informacje stanowią wyzwanie dla uczniów, dostarczają wiedzy o świecie i prowokują do dyskusji. Zasobność...
Pięcioczęściowy kurs dla dzieci z młodszych klas szkoły podstawowej, w którym pojawiają się zwykłe, znane tematy i niezwykli, nieznani bohaterowie - istoty z obcej planety Twinkle. Zasobność...
Poziom językowy: A2 – C1ViSiON to pięcioczęściowy kurs dla szkoły ponadpodstawowej przygotowujący do matury na poziomie podstawowym i rozszerzonym.Bogaty i postępowy zestaw elementów pomagający...
Podręcznik asygnowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technologii żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik dedykowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie...
ViSiON to pięcioczęściowy kurs dla szkoły ponadpodstawowej przygotowujący do matury na poziomie podstawowym i zwiększonym. Bogaty i nowoczesny komplet komponentów pomagający powiązać naukę w klasie...
Zbiór zadań z konkursów w województwie kujawsko-pomorskim. Wydanie 2016Zbiór ten gromadzi zadania z konkursów fizycznych dla gimnazjów organizowanych w województwie kujawsko-pomorskim od roku...
Podręcznik do nowej podstawy programowej asygnowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do użytkowania szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
Co nowego w Kangurze? Mija rok, odkąd spotkaliśmy się w poprzedniej książeczce1 – my, to znaczy Wy, Drodzy Czytelnicy i ja Kangur Matematyczny. W tym czasie nastąpiła kolejna edycja konkursu, w...
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem asygnowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Obserwując otoczenie, dostrzegamy różne kształty. Umiejętności opisywania tych kształtów (dalej zwanych figurami) wymusza zapoznanie się z ich nazwami i przypisanie im pewnych wielkości.Poznaliśmy...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to progresywny pakiet zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Zbiór zadań asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Posiada 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór dedykowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Mieści 5 zestawów....
Zbiór asygnowany dla zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. "Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych". Mieści 8 zestawów, w skład których wchodzą...
Podobnie jak w latach poprzednich, też w tym roku Komitet Organizacyjny Międzynarodowego Konkursu "Kangur Matematyczny" zaplanował wydanie, pod wspólną nazwą Miniatury Matematyczne, kilku...
Książka nauczyciela: szczegółowe wskazówki metodyczne, uzupełniające ćwiczenia i pomysły na zastosowanie materiału z podręcznika, informacje kulturowe, klucz do wszelkich ćwiczeń z podręcznika i...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem dedykowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...