Obserwując otoczenie, dostrzegamy rozmaite kształty. Umiejętności opisywania tych kształtów (dalej zwanych figurami) wymusza zapoznanie się z ich nazwami i przypisanie im pewnych...
Podręcznik nr AZ-11-01/18-PO-1/20 do nauczania religii rzymskokatolickiej na terenie całej Polski, z zachowaniem praw biskupów diecezjalnych, przeznaczony dla klasy I szkoły podstawowej, zgodny z...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to innowacyjny pakiet zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Zbiór zadań dedykowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Mieści 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Posiada 5 zestawów....
Zbiór asygnowany dla zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. "Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych". Zawiera 8 zestawów, w skład których wchodzą...
Podobnie jak w latach poprzednich, również w tym roku Komitet Organizacyjny Międzynarodowego Konkursu "Kangur Matematyczny" zaplanował wydanie, pod wspólną nazwą Miniatury Matematyczne,...
Książka ta jest kontynuacją wydanego wcześniej zbioru zadań Na olimpijskim szlaku. Asygnowana jest zwykle dla uczniów szkół podstawowych i gimnazjów, lecz niektóre jej rozdziały mogą okazać się...
Niniejsza książka jest zestawem dziesięciu sprawdzianów obejmujących zadania z matematyki dla uczniów kończących szkołę podstawową. Sprawdzian na koniec szkoły podstawowej składa się z dwóch...
Karty pracy są uzupełnieniem tematów zawartych w podręczniku. Pozostały podzielone na 5 rozdziałów. Zadania przypasowane są do rozwoju dzieci: zaprojektuj plakat, uzupełnij diagram, ale też pomyśl,...
Od 2015 roku na koniec klasy szóstej szkoły podstawowej uczniowie piszą sprawdzian według nowej, zmienionej formuły. W części dotyczącej języka polskiego znajdują się zadania sprawdzające...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem asygnowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Podręcznik dla 5 klasy szkoły podstawowej Bóg szuka człowieka uwzględnia kryteria zawarte w podstawie programowej z 9 czerwca 2018 roku i jest zgodny z programem nauczania nr AZ-2-01/18.Składa...
"Zadania z konkursów chemicznych dla gimnazjalistów" to książka, w której zostały zgromadzone zestawy zadań konkursowych z kilku województw (kujawsko-pomorskiego, łódzkiego, mazowieckiego,...
Biblioteczka Opracowań to linia wydawnicza prezentująca omówienia problemowe lektur szkolnych, adresowane do uczniów i nauczycieli szkół przeciętnych i podstawowych. Lepsze zrozumienie utworów...
Podręcznik dla 5 klasy szkoły podstawowej Bóg szuka człowieka uwzględnia kryteria zawarte w podstawie programowej z 9 czerwca 2018 roku i jest zgodny z programem nauczania nr AZ-2-01/18.Składa...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to progresywny pakiet zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Dokumentacja hotelowa do kwalifikacji HGT.03. Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie to progresywne, kolorowe, dobrane do najnowszej podstawy programowej ćwiczenia, które zawierają...
Książka Konkurs z języka polskiego dla gimnazjalistów to opracowanie, które ma pomóc uczniom w przygotowaniu się do tego konkursu. Mieści rozdziały poświęcone poszczególnym działom gramatyki, jak:...
Książka "Chemia z Tutorem. Zestawy zadań maturalnych asygnowane kandydatom na studia medyczne" jest zbiorem w większości oryginalnych i nieprzystępnych zadań maturalnych, kierowanych do...
Młodzi ludzie zaczynający naukę w szkole ponadpodstawowej są już niezwykle wrażliwi. Wiedzą, iż najbliższe lata będą dla nich nie tylko czasem edukacji, ale także przygotowaniem do dorosłego życia....
Treści zawarte w podręczniku i struktura jednostki lekcyjnej pozostały tak przygotowane, żeby uczeń na poziomie gimnazjum podjął próby znalezienia odpowiedzi na pytania egzystencjalne i uświadomił...
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji T.6. Sporządzanie potraw i napojów.Dopuszczony do...
Książka "Egzamin ósmoklasisty. Jak to napisać? Poradnik i ćwiczenia dla każdego ucznia" jest zbiorem opracowań wszelkich form wypowiedzi omawianych i używanych w szkole podstawowej, a także...