Podręcznik przygotowany zgodnie z nową podstawą programową, dedykowany do kształcenia w zawodzie kelner w zakresie kwalifikacji T.9.2 (Obsługiwanie gości). Omawia zagadnienia z zakresu:sztuki...
Książka „Liga Zadaniowa. XXX lat konkursu matematycznego" będzie wartościową pozycją dla zainteresowanych matematyką uczniów szkół podstawowych, a także ich nauczycieli. Stanowi ona...
Zbiór zadań stanowi uzupełnienie podręcznika Organizacja transportu. Kwalifikacja SPL.04. Część 2.Zadania w zbiorze zadań zostały opracowane zgodnie z kryteriami podstawy programowej 2019, a także...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych. Realizuje treści z zakresu drugiej części kwalifikacji T.6 (Sporządzanie i...
cykl „Fokus" prowadzi do poziomu B1 i przygotowuje do matury na poziomie podstawowym (zgodnie z Informatorem o egzaminie maturalnym z język niemieckiego od roku szkolnego 2014/2015).zalety...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik handlowiec. Realizuje treści z zakresu drugiej części kwalifikacji A.22 (Zarządzanie działalnością handlową).Książka w dostępny...
Podręcznik do nauki zawodów technik mechanik oraz ślusarz, realizujący treści z zakresu czwartej części kwalifikacji M. 20 (naprawa i konserwacja elementów urządzeń, sprzętów i narzędzi). Niektóre...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych. Realizuje treści z zakresu pierwszej i drugiej części kwalifikacji T.15 (Planowanie i ocena...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach sprzedawca, technik handlowiec i technik księgarstwa. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji A.18. (Prowadzenie sprzedaży).W publikacji...
Podręcznik do nauki zawodów technik mechanik, a także ślusarz, realizujący treści z zakresu drugiej części kwalifikacji M. 44 (nadzorowanie przebiegu produkcji). W książce opisano typy produkcji,...
Podręcznik zgodny z Reformą 2017 r., do nowej podstawy programowej dedykowany do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji TG.16. Organizacja żywienia i...
Inspiracją do napisania tego zbioru było systematyczne rozwijanie kompetencji matematycznych uczniów zdolnych od najmłodszych klas szkoły podstawowej. Propozycja zakłada przemyślany system...
Inspiracją do napisania tego zbioru były nasze doświadczenia w pracy z uczniami uzdolnionymi matematycznie. Dzięki nim powstała sugestia, na którą składa się szereg interesujących zadań o...
Matematyka wokół nas. Podręcznik. Klasa 6 (kod publikacji: 1777B3) Najnowsze wydanie podręcznika Matematyka wokół nas do klasy 6 zostało odświeżone i zmienione. Nową wersję podręcznika wzbogacono...
Od roku 2019 egzamin ośmioklasisty z matematyki ma sprawdzić, w jakim stopniu uczeń VIII klasy szkoły podstawowej spełnia kryteria określone w podstawie programowej.Zbiór zadań, który oddajemy w...
Publikacja zawiera ponad 500 zadań z Wojewódzkiego Konkursu Matematycznego im. Prof. Stefana Banacha, który powstał w 1995 roku w toruńskim X Liceum Ogólnokształcącym.Zbiór cechuje nad wyraz...
W publikacji znajdują się zadania z zakresu nauki o języku i ortografii i interpunkcji. Ćwiczenia mają różny poziom trudności, a ich ciekawa forma efektywną naukę, nakłania uczniów do kreatywnego...
Zadania w zeszycie ćwiczeń są ściśle skorelowane z podręcznikiem i pozwalają na doskonalenie zdobytych umiejętności. Dotyczą zagadnień związanych z budową i czynnościami życiowymi organizmów (od...
Alles klar Neu. Język niemiecki Podręcznik z dostępem do zasobów WSiPnet.pl. Liceum i technikum. Część 3. Zakres rozszerzony. Kurs dla kontynuujących naukę (z CD audio) Podręcznik przygotowuje do...
Przemiany, jakim podlega zawód dziennikarza od początku XXI w., prowokują sporo pytań wśród badaczy i znawców literatury przedmiotu. Praca nad gromadzeniem, przetwarzaniem i interpretacją...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach z branży gastronomicznej. Realizuje treści kształcenia z zakresu efektów wspólnych BHP dla branży gastronomicznej. W publikacji...
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji T.6. Sporządzanie potraw i napojów.Dopuszczony do...