Repetytorium przygotowuje do egzaminu z kwalifikacji T.10. W zawodzie kelner. Pomaga powtórzyć najważniejsze wiadomości, sygnalizuje treści, które kandydat na kelnera powinien opanować, oraz...
Zbiór asygnowany dla zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. "Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych". Posiada 8 zestawów, w skład których wchodzą...
Karty pracy do klasy 1 dotyczą zagadnień i lektur z wczesnych epok literackich: starożytność (antyk, Biblia), przeciętniewiecze, renesans, barok, oświecenie. Materiał kart pogrupowano...
Publikacja jest dedykowana do praktycznej nauki zawodów technik elektryk, elektryk i elektromechanik w zakresie kwalifikacji E.8 (Montaż i konserwacja instalacji elektrycznych). Została opracowana...
Publikacja posiada najważniejsze wiadomości do powtórzenia przed egzaminem z kwalifikacji T.15. Sygnalizuje treści, które uczeń powinien mieć do tego czasu opanowane. Dzięki testom z kluczem...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Publikacja jest skierowana do uczniów kształcących się w zawodach technik elektryk, elektryk i elektromechanik. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji E.7 Bogato ilustrowana publikacja jest...
Podręcznik do nauczania w zawodzie technik bezpieczeństwa i higieny pracy realizujący treści z zakresu drugiej części kwalifikacji Z.13 (Doskonalenie użytecznych warunków pracy).W publikacji...
Publikacja asygnowana do praktycznej nauki zawodu technik handlowiec w zakresie kwalifikacji A.22 (Prowadzenie działalności handlowej). Publikacja ma na celu przygotowanie uczniów do obsługi...
"Podręcznik do nauki zawodów technik pojazdów samochodowych oraz elektromechanik pojazdów samochodowych" stanowi wprowadzenie do książek "Diagnozowanie i naprawa układów elektrycznych i...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to progresywny zestaw zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Treści dotyczące budowy i czynności życiowych organizmów są wprowadzane stopniowo, aby ułatwić uczniom ich zrozumienie i przyswojenie. Omówienie organizmów od najprostszych do tych o skomplikowanej...
Podręcznik przygotowany zgodnie z nową podstawą programową, dedykowany do kształcenia w zawodzie kelner w zakresie kwalifikacji T.9.2 (Obsługiwanie gości). Omawia zagadnienia z zakresu:sztuki...
Testy egzaminacyjne skierowane do uczniów kształcących się w zawodzie technik budownictwa. Realizują treści z zakresu kwalifikacji B.30 (Sporządzanie kosztorysów i przygotowywanie dokumentacji...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych. Realizuje treści z zakresu drugiej części kwalifikacji T.6 (Sporządzanie i...
Kalejdoskop Ucznia. Lektury. Klasy 1-3. Część 2Kalejdoskop ucznia. Lektury. Część 2 jest propozycją mającą ułatwić nauczycielom rozbudzanie i rozwijanie u dzieci zainteresowań czytelniczych.W...
Zbiór zadań stanowi uzupełnienie podręcznika Organizacja transportu. Kwalifikacja SPL.04. Część 2.Zadania w zbiorze zadań zostały opracowane zgodnie z oczekiwaniami podstawy programowej 2019, a...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych. Realizuje treści z zakresu pierwszej i drugiej części kwalifikacji T.15 (Planowanie i ocena...
Zeszyt ćwiczeń jest skorelowany z podręcznikiem. Został napisany przystępnym językiem. Mieści różnorodne zadania, odnoszące się do życia codziennego i pokazujące praktyczność matematyki na co...
Podręcznik Plastyka 4 napisany prostym, gawędziarskim językiem, dostępnym dla uczniów, zagwarantuje dobre zrozumienie treści. Stopniowo wprowadza zagadnienia plastyczne – od kropki i kreski do...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik handlowiec. Realizuje treści z zakresu drugiej części kwalifikacji A.22 (Zarządzanie działalnością handlową).Książka w dostępny...
Podręcznik do nauki zawodów technik mechanik oraz ślusarz, realizujący treści z zakresu czwartej części kwalifikacji M. 20 (naprawa i konserwacja części sprzętów, sprzętów i narzędzi). Niektóre...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach sprzedawca, technik handlowiec i technik księgarstwa. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji A.18. (Prowadzenie sprzedaży).W publikacji...