Młodość to czas odkrywania siebie, drugiego człowieka, poszukiwania Boga, sensu życia, otwierania się na nowości, kształtowania własnej tożsamości i odpowiedzialności. To także czas dorastania,...
atrakcyjna pomoc dydaktyczna. Zamieszczone zadania pomogą sprawdzić nauczycielowi jak i samemu uczniowi stopień opanowania przerobionego materiału. W dodatku umożliwią ocenienie pracy i zdobyte...
Religia. Podręcznik dla dzieci sześcioletnich. Kocham mężczyzny Jezusa. Podręcznik z ćwiczeniami. Część 1Katecheza szkolna jest nad wyraz ważna, bo pomaga zrozumieć nieprzystępne prawdy wiary. Jest...
Podręcznik nr AZ-11-01/18-PO-1/20 do nauczania religii rzymskokatolickiej na terenie całej Polski, z zachowaniem praw biskupów diecezjalnych, asygnowany dla klasy I szkoły podstawowej, zgodny z...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to nowoczesny pakiet zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Zbiór zadań dedykowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Posiada 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania poręczne,...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór przeznaczony dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Posiada 5 zestawów....
Podręcznik do nowej podstawy programowej dedykowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
Karty pracy są uzupełnieniem tematów zawartych w podręczniku. Pozostały podzielone na 5 rozdziałów. Zadania dopasowane są do rozwoju dzieci: zaprojektuj plakat, uzupełnij diagram, ale też pomyśl,...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Podręcznik dla 5 klasy szkoły podstawowej Bóg szuka człowieka uwzględnia wymagania zawarte w podstawie programowej z 9 czerwca 2018 roku i jest zgodny z programem nauczania nr AZ-2-01/18.Składa...
Podręcznik dla 5 klasy szkoły podstawowej Bóg szuka człowieka uwzględnia oczekiwania zawarte w podstawie programowej z 9 czerwca 2018 roku i jest zgodny z programem nauczania nr AZ-2-01/18.Składa...
Repetytorium maturalne Biologia w pytaniach i odpowiedziach jest ściśle dobrane do obowiązującej podstawy programowej. Gromadzi prawie 630 zadań rodzaju maturalnego. Dzięki swojej obszerności...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to postępowy zestaw zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Podręcznik zgodny z Reformą 2017 r., do nowej podstawy programowej asygnowany do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji TG.16. Organizacja żywienia i...
Młodzi ludzie rozpoczynający naukę w szkole ponadpodstawowej są już szczególnie wrażliwi. Wiedzą, że najbliższe lata będą dla nich nie tylko czasem edukacji, ale także przygotowaniem do dorosłego...
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji T.6. Sporządzanie potraw i napojów.Dopuszczony do...
"Realizacja usług w recepcji" jest wydanym w dwóch częściach podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik hotelarstwa. Publikacja została przygotowana...
"Realizacja usług w recepcji" jest wydanym w dwóch częściach podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik hotelarstwa. Publikacja została przygotowana...
Treści zawarte w podręczniku i struktura jednostki lekcyjnej zostały tak przygotowane, aby uczeń na poziomie gimnazjum podjął próby znalezienia odpowiedzi na pytania egzystencjalne i uświadomił...
„Vademecum maturzysty. Biologia" to szanowane poprzez uczniów i nauczycieli kompendium wiedzy z biologii dla uczniów szkół ponadpodstawowych. Repetytorium, napisane poprzez autorkę wielu...
Żywienie i usługi gastronomiczneCz. IV. Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Wiodąca koncepcja zadań umieszczonych w kartach pracy współgra z oczekiwaniami zalecanymi w programie nauki religii. Ćwiczenia w nich zawarte korespondują z tematami zawartymi w podręczniku....