Książka pokazuje najważniejsze reguły gramatyki języka angielskiego i zawiera słownik tematyczny z około dwoma tysiącami zwykle wykorzystywanych wyrazów. {pomocn|przydatn)a od najstarszych klas...
Podręcznik asygnowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technice żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik przeznaczony dla uczniów szkół kształcących w zawodzie...
Zeszyt ćwiczeń dla dzieci wykazujących trudności w nauce czytania i pisania. Publikacja gromadzi bajki terapeutyczne wraz z ilustracją do pokolorowania. Zadania zawarte w ćwiczeniach dla klasy III...
Książka posiada opracowania lektur i wierszy dla klas 1-2 liceum czteroletniego i technikum pięcioletniego (po szkole podstawowej). Obejmuje 142 utwory, w tym wszystkie utwory obowiązkowe i...
Podręcznik do nowej podstawy programowej asygnowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do wykorzystania szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem asygnowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Autor wyjaśnia, jak stosowaćpodstawowe techniki malowania akwarelą do stworzenia prześlicznychobrazów z elfami. Zaczynając od technik podstawowych, omawia pokolei malowanie poszczególnych elementów...
Szczegółowe i obszerne streszczenie i dokładna analiza następujących utworów:AntekKamizelkaKatarynkaNa wakacjachOmyłkaPrzygody StasiaZ legend dawnego EgiptuPrzy każdym streszczeniu utworu...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to progresywny zestaw zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Zbiór zadań asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Posiada 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania użyteczne,...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Zawiera 5 zestawów....
Historia pełna jest rewolucyjnych i atrakcyjnych wydarzeń. To właśnie ona doprowadziła świat do miejsca, w którym obecnie się znajdujemy. Jej znajomość poszerza spojrzenie na teraźniejszość i...
Podręcznik do nowej podstawy programowej asygnowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
Matematyka. Graficzne karty pracy dla szkoły podstawowej. Część 3 to zestaw graficznych notatek i kart pracy z zakresu: liczb (cech podzielności, zaokrąglania, wielokrotności, przeciętnej...
Do dłoni polskich Czytelników oddajemypierwsze zagraniczne wydanie wspomnień Ericha von Mansteina Auseinem Soldatenleben, opisujących początek jego służby wojskowej iokres międzywojenny. Pierwsze...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Repetytorium maturalne Biologia w pytaniach i odpowiedziach jest ściśle dopasowane do obowiązującej podstawy programowej. Mieści prawie 630 zadań rodzaju maturalnego. Dzięki swojej obszerności...
Szczegółowe i przystępnie napisane streszczenie wraz z omówieniem problematyki zgodnie z aktualnym programem nauczania. Opracowanie zawiera także m.in.: plan wydarzeń, charakterystykę bohaterów,...
Nowa matura 2023. Wiedza o społeczeństwie. Zadania z odpowiedziami. Klasa 3 i 4 LO. Zakres rozszerzonyPrzyszły Maturzysto! Uczysz się w trzeciej klasie liceum albo technikum? Chcesz korzystnie...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to innowacyjny zestaw zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
W 2022 roku zmieniła się podstawa programowa przedmiotu edukacja dla bezpieczeństwa. Zasadnicza zmiana to usunięcie edukacji zdrowotnej z wymagań ogólnych i wprowadzenie treści z zakresu edukacji...
Podręcznik zgodny z Reformą 2017 r., do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji TG.16. Organizacja żywienia i...