Podtytuł Nauka i zabawa Autor Guzowska Beata Język polski Wydawnictwo Literat ISBN 9788381147651 kolekcja ZDOLNE DZIECKO Rok wydania 2020 Wydanie 3 ilość stron 32 Oprawa Miękka Format 15.0x21.0cm...
Książka prezentuje najważniejsze reguły gramatyki języka angielskiego, a także zawiera słownik tematyczny z około dwoma tysiącami przeważnie użytkowanych wyrazów. {pomocn|przydatn)a od najstarszych...
Podręcznik dedykowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technice żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik przeznaczony dla uczniów szkół kształcących w zawodzie...
Książka zawiera opracowania lektur i wierszy dla klas 1-2 liceum czteroletniego i technikum pięcioletniego (po szkole podstawowej). Obejmuje 142 utwory, w tym wszystkie utwory obowiązkowe i...
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do wykorzystania szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem asygnowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Autor wyjaśnia, jak stosowaćpodstawowe techniki malowania akwarelą do stworzenia prześlicznychobrazów z elfami. Zaczynając od technik podstawowych, omawia pokolei malowanie poszczególnych...
Szczegółowe i znaczne streszczenie oraz staranna analiza następujących utworów:AntekKamizelkaKatarynkaNa wakacjachOmyłkaPrzygody StasiaZ legend dawnego EgiptuPrzy każdym streszczeniu utworu...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to progresywny komplet zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Zbiór zadań przeznaczony dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Mieści 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór przeznaczony dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Mieści 5 zestawów....
Podręcznik do nowej podstawy programowej dedykowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
Matematyka. Graficzne karty pracy dla szkoły podstawowej. Część 3 to pakiet graficznych notatek i kart pracy z zakresu: liczb (cech podzielności, zaokrąglania, wielokrotności, średniej...
Szczegółowe i znaczne streszczenie, staranna analiza, charakterystyka bohaterów, ważne pojęcia niezbędne przy omawianiu lektury, przykładowe zagadnienia, testy sprawdzające z kluczem, krzyżówki....
Do rąk polskich Czytelników oddajemypierwsze zagraniczne wydanie wspomnień Ericha von Mansteina Auseinem Soldatenleben, opisujących początek jego służby wojskowej iokres międzywojenny. Pierwsze...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Repetytorium maturalne Biologia w pytaniach i odpowiedziach jest ściśle dobrane do obowiązującej podstawy programowej. Gromadzi prawie 630 zadań typu maturalnego. Dzięki swojej obszerności obejmuje...
Szczegółowe i przystępnie napisane streszczenie wraz z omówieniem problematyki zgodnie z aktualnym programem nauczania. Opracowanie mieści również m.in.: plan wydarzeń, charakterystykę bohaterów,...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to postępowy zestaw zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Podręcznik zgodny z Reformą 2017 r., do nowej podstawy programowej dedykowany do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji TG.16. Organizacja żywienia i...