Książka zawiera opracowania lektur i wierszy dla klas 1-2 liceum czteroletniego i technikum pięcioletniego (po szkole podstawowej). Obejmuje 142 utwory, w tym wszystkie utwory obowiązkowe i...
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do korzystania szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Kompendium licealisty to rzeczowa, niezwykle obszerna publikacja wytwarzana z myślą o uczniach szkół przeciętnych. Książka mieści szczególnie obfity przekrój wiedzy z języka polskiego, na jej...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to innowacyjny komplet zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Zbiór zadań asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Gromadzi 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór dedykowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Posiada 5 zestawów....
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
Testy ósmoklasisty to zbiór pięciu testów przygotowanych i opracowanych poprzez najlepszych metodyków, według wytycznych CKE. Testy są kierowane z zasady do uczniów ostatnich klas szkół...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem asygnowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Ilustrowana gramatyka angielska dla młodzieży to książka przeznaczona najczęściej uczniom starszych klas szkół podstawowych i szkół średnich. Publikacja w dostępny sposób omawia ważne gramatyczne...
Repetytorium maturalne Biologia w pytaniach i odpowiedziach jest ściśle dobrane do obowiązującej podstawy programowej. Zawiera prawie 630 zadań typu maturalnego. Dzięki swej obszerności obejmuje...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to innowacyjny pakiet zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Podręcznik zgodny z Reformą 2017 r., do nowej podstawy programowej dedykowany do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji TG.16. Organizacja żywienia i...
Repetytorium. Gramatyka, ortografia, interpunkcja to kompendium wiedzy z zakresu języka polskiego na poziomie szkoły podstawowej. Aby usystematyzować obszerną wiedzę i ułatwić poruszanie się po...
Dokumentacja hotelowa do kwalifikacji HGT.03. Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie to progresywne, kolorowe, dobrane do najnowszej podstawy programowej ćwiczenia, które zawierają...
Podręcznik do nowej podstawy programowej asygnowany do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji T.6. Sporządzanie potraw i napojów.Dopuszczony do...
"Realizacja usług w recepcji" jest wydanym w dwóch częściach podręcznikiem dedykowanym dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik hotelarstwa. Publikacja została przygotowana zgodnie...
"Realizacja usług w recepcji" jest wydanym w dwóch częściach podręcznikiem asygnowanym dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik hotelarstwa. Publikacja została przygotowana zgodnie...
Niniejsze publikacje są szczególnie rekomendowane młodzieży uczęszczającej do szkół średnich, ale i z powodzeniem mogą po nie sięgnąć uczniowie starszych klas szkół podstawowych. W Tablicach...
„Vademecum maturzysty. Biologia" to cenione poprzez uczniów i nauczycieli kompendium wiedzy z biologii dla uczniów szkół ponadpodstawowych. Repetytorium, napisane przez autorkę wielu...
Niniejsze publikacje są wyjątkowo rekomendowane młodzieży uczęszczającej do szkół średnich, ale i z powodzeniem mogą po nie sięgnąć uczniowie starszych klas szkół podstawowych. W Tablicach pokaźny...
Żywienie i usługi gastronomiczneCz. IV. Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
,,Miks ciszków, syczków, szumków" to kolejna książka z serii,,Szkoła poprawnej wymowy". Asygnowana jest dla dzieci w wieku od 3 lat, które seplenią. Zawiera niemało ćwiczeń wymagających od...