Gra w kolory to zbiór piosenek i zabaw opracowanych na każdy miesiąc roku szkolnego. Książeczka jest genialnym źródłem pomysłów na urozmaicenie zajęć w przedszkolu, szkole oraz miłe i interesujące...
Książka zawiera opracowania lektur i wierszy dla klas 1-2 liceum czteroletniego i technikum pięcioletniego (po szkole podstawowej). Obejmuje 142 utwory, w tym wszystkie utwory obowiązkowe i...
Podręcznik do nowej podstawy programowej asygnowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do wykorzystywania szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Kurs Be Happy rozwija wszystkie kompetencje językowe, biorąc pod uwagę umiejętności nabywane i rozwijane przez uczniów w zakresie edukacji wczesnoszkolnej. Materiał dydaktyczny został opracowany w...
Informator o egzaminie maturalnym z chemii od roku szkolnego 2022/2023.Informator został opracowany przez Centralną Komisję Egzaminacyjną we współpracy z okręgowymi komisjami egzaminacyjnymi w...
Informator o egzaminie maturalnym z fizyki od roku szkolnego 2022/2023Informator został opracowany przez Centralną Komisję Egzaminacyjną we współpracy z okręgowymi komisjami egzaminacyjnymi w...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to innowacyjny zestaw zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Zbiór zadań dedykowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Posiada 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Mieści 5 zestawów....
Podręcznik do nowej podstawy programowej dedykowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
Biologia. Informator o egzaminie maturalnym z biologii od roku szkolnego 2022/2023.Informator został opracowany poprzez Centralną Komisję Egzaminacyjną we współpracy z okręgowymi komisjami...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem dedykowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Repetytorium maturalne Biologia w pytaniach i odpowiedziach jest ściśle przypasowane do obowiązującej podstawy programowej. Zawiera prawie 630 zadań rodzaju maturalnego. Dzięki swej obszerności...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to progresywny komplet zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Owocna edukacja. Chcemy prawidłowo czytać i pisać. Część 1. Klasy 1-3 informacje artykułu: Chcemy korzystnie czytać i pisać cz. 1 to pakiet ćwiczeń z zakresu edukacji polonistycznej, które...
Odkrywam siebie. Złota linia. Sześciolatek. Litery i liczby B+Zeszyt „Litery i liczby B+" z serii „Odkrywam siebie. Złota seria" zawiera:ćwiczenia w czytaniu, pisaniu,...
Podręcznik zgodny z Reformą 2017 r., do nowej podstawy programowej dedykowany do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji TG.16. Organizacja żywienia i...
Dokumentacja hotelowa do kwalifikacji HGT.03. Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie to progresywne, kolorowe, dobrane do najnowszej podstawy programowej ćwiczenia, które zawierają...
Odkrywam siebie - Złota kolekcja to pierwszy z cykli edukacyjnych, do którego powracamy na Waszą prośbę. Odkrywam siebie to gwarancja poprawności, bezusterkowości, a także zaufania, jakim nas...
Podręcznik do nowej podstawy programowej asygnowany do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji T.6. Sporządzanie potraw i napojów.Dopuszczony do...
"Realizacja usług w recepcji" jest wydanym w dwóch częściach podręcznikiem dedykowanym dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik hotelarstwa. Publikacja została przygotowana zgodnie...
"Realizacja usług w recepcji" jest wydanym w dwóch częściach podręcznikiem asygnowanym dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik hotelarstwa. Publikacja została przygotowana zgodnie...
„Vademecum maturzysty. Biologia" to uwielbiane przez uczniów i nauczycieli kompendium wiedzy z biologii dla uczniów szkół ponadpodstawowych. Repetytorium, napisane poprzez autorkę wielu...