Steps Plus to najnowsze wydanie najchętniej wybieranego podręcznika do nauki języka angielskiego dla klas IV-VIII szkoły podstawowej, zgodne z wymogami ustawy Prawo oświatowe i zapewniające pełne...
Zbiór asygnowany dla zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. "Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych". Posiada 8 zestawów, w skład których wchodzą...
English File Fourth Edition Advanced Plus Multipack A (Student's Book A&Workbook A) - podręcznik z ćwiczeniami na pierwszy semestr. English File Fourth edition - opis kursu Autorzy:...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem dedykowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Podręcznik do trzeciej edycji znanego kursu International Express - poziomIntermediate. SB with Pocket BookOpis kursu:Kurs International Express łączy części języka ogólnego z kontekstembiznesowym,...
Náboj to międzynarodowe zawody matematyczne dla pięcioosobowych drużyn reprezentujących swoją szkołę.Zawody trwają 2 godziny, w trakcie których drużyny starają się rozwiązać jak najwięcej zadań. Na...
English File to wyjątkowo komunikatywny kurs, który sprawia, iż uczniowie chcą mówić po angielsku i mają dużo do powiedzenia na każdej lekcji.Równowaga gramatyki, słownictwa, wymowy i rozwoju...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to postępowy zestaw zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Matematyczna liga zadaniowaLiczby całkowite • Algebra • Geometria • KombinatorykaZe wstępu: Matematyczna liga zadaniowa to zbiór zadań pochodzących ze szkolnego konkursu w V Liceum...
Repetytorium obejmuje wszystkie zagadnienia wymagane do egzaminu maturalnego na poziomie podstawowym: zasady matury ustnej, porady ergonomiczne, rozpoznawanie środków językowych, analizowanie...
komplet obejmuje podręcznik w wersji papierowej (Student's Book) - edycja międzynarodowa -, a także kod aktywacyjny do podręcznika w wersji cyfrowej (Student's Book DigiBook). Podręcznik...
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji T.6. Sporządzanie potraw i napojów.Dopuszczony do...
Żywienie i usługi gastronomiczneCz. IV. Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
-zbiór przeznaczony dla uczniów przygotowujących się do olimpiad i konkursów matematycznych-tematyka zadań obejmuje zagadnienia pojawiające się w różnorodnych konkursach matematycznych-zadania mają...
"Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie" jest podręcznikiem wydanym w dwóch częściach, przeznaczonym dla uczniów szkół kształcących w zawodach technik hotelarstwa i...
kolekcja dodatkowych ćwiczeń dla uczniów zdających maturę z języka angielskiego. Materiał został przygotowany na podstawie wytycznych zawartych w Informatorze Maturalnym od 2005 roku. Jest...
Książka składa się z trzech części: arkuszy tematycznych, autorskich arkuszy egzaminacyjnych i maturalnych arkuszy egzaminacyjnych. Arkusze tematyczne wykonane na wzór arkuszy maturalnych; zadania...
Harmonize Starter Student Book with Online Practice Harmonize to 6-poziomowy kurs dla szkół przeciętnych, który pomaga nauczycielom przekształcić klasę w środowisko do nauki opartej na współpracy....
Incredible English 2E to nowa, ulepszona edycja 7-częściowego, niewiarygodnie bogatego, intensywnego kursu dla dzieci, oferująca materiał na 4 lekcje w tygodniu. Kurs pelen jest nowych słów i...
Książka autorstwa Longiny Borkowicz to kompendium kulinarne do przedmiotów: pracownia gastronomiczna, a także pracownia technice gastronomicznej w ramach kwalifikacji HGT.02. Przygotowanie i...
Harmonize 5 Student Book with Online Practice Harmonize to 6-poziomowy kurs dla szkół średnich, który pomaga nauczycielom przekształcić klasę w środowisko do nauki opartej na współpracy. Uczniowie...