Druga część i uzupełnienie podręcznika Interpretacja danych jakościowych w ciekawy i klarowny sposób demonstruje jak, krok po kroku, przeprowadzić własne badania, a także odpowiada na pytania: co...
Czy twoje dziecko ma kłopoty z uczeniem się? Nie wiesz, jak mu pomóc, by wyniki w szkole były dużo ulepszone?Książka Jak uczyć się produktywnie powinna trafić do rąk każdego zdesperowanego rodzica,...
Czy znasz powiedzenie iż matematykowi do pracy starczy kartka, ołówek i kosz na śmieci? To nieprawda! Pasjonującą, błyskotliwą i poręczną matematykę poznaje się dopiero w laboratorium. Uściślijmy...
Książka pokazuje sposoby i techniki programowania użyteczne we wszelkich użyciach języka Java. W publikacji akcentowany jest kontekst użyteczny: jak i do czego poszczególnych narzędzi językowych...
Wydanie II zmodyfikowane i uaktualnione Matematyka jest istotną częścią naszego codziennego życia. Bez niej po prostu nie da się żyć, więc trzeba się jej nauczyć. Można to zrobić absolutnie...
Faksymile XI-wiecznego ewangeliarza, jednego z najcenniejszych zabytków piśmiennictwa europejskiego, ze wstępem autorstwa wybitnych mediewistów - prof. Tadeusza poprawnienieckiego i Aleksandra...
Tytuł Informatyka kwantowa Podtytuł Wybrane obwody i algorytmy Autorzy Marek Sawerwain, Joanna Wiśniewska Język polski Wydawnictwo Wydawnictwo Naukowe PWN ISBN 978-83-011-8366-0 Rok wydania 2015...
Podręcznik dedykowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technologii żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik dedykowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie...
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do wykorzystywania szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem dedykowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to postępowy pakiet zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Zbiór zadań dedykowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Gromadzi 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Zawiera 5 zestawów....
Zbiór asygnowany dla zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. "Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych". Posiada 8 zestawów, w skład których wchodzą...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem dedykowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to postępowy komplet zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Dokumentacja hotelowa do kwalifikacji HGT.03. Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie to progresywne, kolorowe, dobrane do najnowszej podstawy programowej ćwiczenia, które zawierają...
Repetytorium obejmuje wszystkie zagadnienia wymagane do egzaminu maturalnego na poziomie podstawowym: zasady matury ustnej, porady ergonomiczne, rozpoznawanie środków językowych, analizowanie...
Album przedstawia najcenniejsze dzieła malarstwa z najstarszych polskich muzeów: zapoczątkowanej na przełomie XVIII i XIX wieku w Puławach linii Książąt Czartoryskich oraz Muzeum Narodowego w...
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji T.6. Sporządzanie potraw i napojów.Dopuszczony do użytku...
Żywienie i usługi gastronomiczneCz. IV. Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
"Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie" jest podręcznikiem wydanym w dwóch częściach, przeznaczonym dla uczniów szkół kształcących w zawodach technik hotelarstwa i...