„Kangurek Niko i zadania matematyczne dla klasy III" to zbiór zadań matematycznych dedykowanych dla uczniów klas trzecich szkół podstawowych. Treści książki są zgodne z Rozporządzeniem MEN z...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
,,Kangurek Niko i zadania matematyczne dla klasy II" to zbiór zadań matematycznych dedykowanych dla uczniów klas drugich szkół podstawowych. Treści książki są zgodne z Rozporządzeniem MEN z...
Podręcznik pokazuje, jak wiedza dotycząca atrakcji turystycznych wybranych krajów europejskich i świata może być używana w projektowaniu imprez turystycznych. Wprowadza w tajniki programowania...
Zeszyt ćwiczeń Effekt 4 jest ściśle skorelowany z podręcznikiem. Składa się z 7 rozdziałów: Wiederholung. Rund ums Wohnen. Schulleben. Kochkunst. Beziehungen. Arbeitswelt. Reisen. Dzięki ćwiczeniom...
Matematyka wokół nas. Zeszyt ćwiczeń. Klasa 6. Część 2 (kod publikacji: 1777B5)Matematyka wokół nas do klasy 6. Część 2 to nowa wersja zeszytu ćwiczeń ściśle skorelowanego z podręcznikiem. Zmiany...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to nowoczesny zestaw zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Nowy podręcznik do nauki zawodu technik informatyk z zakresu kwalifikacji INF.02 (Administracja i eksploatacja systemów komputerowych, urządzeń peryferyjnych i lokalnych sieci komputerowych)....
Zbiór zadań jest ściśle skorelowany z podręcznikiem Fizyka. Zakres rozszerzony do klasy 3. Zbiór zadań do klasy 3 obejmuje następujące działy: 1. Prąd stały i modele przewodnictwa. 2. Pole...
Zbiór zadań jest ściśle skorelowany z podręcznikiem Fizyka. Zakres rozszerzony do klasy 4. Zbiór zadań do klasy 4 obejmuje następujące działy: Dualna natura promieniowania i materii elementy...
Zbiór zadań asygnowany dla uczniów kształcących się w zawodzie technik hotelarstwa z zakresu kwalifikacji HGT.06 (Realizacja usług w recepcji).Publikacja uzupełnia podręczniki z zakresu realizacji...
Podręcznik zgodny z Reformą 2017 r., do nowej podstawy programowej asygnowany do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji TG.16. Organizacja żywienia i...
Drużyna marzeń. Karty pracy. Trzylatek. Część 2 Publikacja mieści 40 perforowanych kart z ćwiczeniami rozwijającymi efektywność grafomotoryczną, spostrzegawczość, a także umiejętności...
Fizyka 1 przygotowuje do matury z fizyki i do studiów technicznych albo przyrodniczych. Podręczniki, przygotowane przez zespół doświadczonych autorów – praktyków, zawierają wszystkie treści,...
Karty pracy dla klasy 3 dotyczą zagadnień i lektur z epok literackich: Młoda Polska Dwudziestolecie Międzywojenne Literatura Wojenna Wśród kart dla zakresu podstawowego znajdują się karty A, a...
Materiał nauczania jest ułożony chronologicznie i podzielony na działy według epok historycznoliterackich, a te – na rozdziały odpowiadające najważniejszym zagadnieniom poszczególnych epok....
Chemia 1. Liceum i technikum. Podręcznik. Zakres podstawowy. Nowa edycja 2022-2024 Jest to podręcznik skierowany do uczniów klasy pierwszej liceum i technikum. Nowa edycja podręczników wzbogacona o...
Struktura każdego tematu w podręczniku jest przejrzysta i uporządkowana. Zawiera te same komponenty, za każdym razem w tej samej kolejności:- powtórzenie i nawiązanie do poznanych wcześniej...
Podręcznik dedykowany dla uczniów 4 klasy czteroletniego liceum i pięcioletniego technikum, obejmujący materiał w układzie chronologicznym.Ostatnia część w procesu 'Przeszłośc i dziś" pt....
Zeszyt ćwiczeń Kak raz 3 gromadzi zadania utrwalające materiał omówiony w podręczniku. Składa się z 7 rozdziałów: $658$659$660$661$662$663 $664$665$666$667 $668$669$670$671$672$673$674$675$676$677...
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji T.6. Sporządzanie potraw i napojów.Dopuszczony do...
"Realizacja usług w recepcji" jest wydanym w dwóch częściach podręcznikiem asygnowanym dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik hotelarstwa. Publikacja została przygotowana zgodnie...
Chemia 1. Liceum i technikum. Podręcznik. Zakres rozszerzony. Podręcznik Chemia 1 dla liceum i technikum. Nowa edycja 2022-2024 mieści wszystkie niezbędne wiadomości, które powinien poznać każdy...