Syrop z agawy (nektar z agawy) to substancja słodząca, która wykonana jest najczęściej w Meksyku. Ma błogi smak, porównywalny ze słabym miodem. Jest około trzykrotnie słodszy od cukru, równocześnie...
Babka płesznik to jednoroczna roślina która rośnie naturalnie w rejonie basenu Morza Śródziemnego, od Hiszpanii aż po Azję Mniejszą, ale uprawiana jest aktualnie w całej Europie, Indiach i Japonii....
Babka płesznik to jednoroczna roślina która rośnie naturalnie w rejonie basenu Morza Śródziemnego, od Hiszpanii aż po Azję Mniejszą, lecz uprawiana jest aktualnie w całej Europie, Indiach i...
Kanadyjskie „płynne złoto” – tym mianem określa się czasem syrop klonowy, znany niemal na całym świecie. To produkt stworzony według ściśle przestrzeganych receptur, absolutnie nieszablonowy w...
Kanadyjskie Płynne Złoto i narodowe dobro – mowa oczywiście o powszechnie znanym na całym świecie syropie klonowym. Wytworzony w Kanadzie, w prowincji Quebec, raduje się popularnością wśród coraz...
W krajach azjatyckich jagody goji są uznane od tysięcy lat – wykorzystuje się je w medycynie naturalnej, traktuje jako pełnowartościowe remedium na reumatyzm i nagłe i nieprzewidziane spadki...
O naturalnych zamiennikach cukru mówi się coraz częściej. Ich popularność zaczęła się prawdopodobnie dzięki diabetykom, którzy ze względu na swoje zdrowotne perypetie, zmuszeni byli znaleźć...