wielki owocowy sezon trwa! I nigdy się nie skończy. Na naszych stołach pojawiać się będą kolejno truskawki, czereśnie, agrest, porzeczki, maliny, morele, wiśnie, gruszki, śliwki, jabłka... Uff! Te...
Kochamy ziemniaki i zjadamy ich naprawdę dużo. To bez dwóch zdań najbardziej popularne warzywo na polskim stole. Nie warto jednak ograniczać się jedynie do puree podawanego na obiad razem ze...
Coraz więcej ludzi uświadamia sobie, iż jedzenie nie tylko odżywia ciało, lecz może na dodatek służyć jako najskuteczniejsze lekarstwo. Niedużo osób zdaje sobie sprawę, że prawda ta została odkryta...
Gotowały moje babcie, gotują rodzice, gotuję i ja. Uwielbiam sezonową kuchnię, pełną smaków, z których można wyczarować pyszne dania. Pomysł na "Drugie śniadania i lunche" wypłynął z...
Niedzielne obiady to nieprzeciętna okazja do spotkania w gronie rodziny albo przyjaciół. Ale cóż zrobić, żeby nie jeść na okrągło schabowego? starczy skorzystać z naszych przepisów. W tek książce...
Chcesz zacząć piec domowy chleb, ale nie masz czasu albo nie wiesz, jak się za to wziąć? Ta książka jest dla ciebie. Dowiesz się z niej wszystkiego, czego Ci trzeba, by przygotować swój pierwszy...
Książka kucharska z przepisami na przepyszne sałatki i dania z grilla - nie tylko w konwencjonalnym wydaniu. Rewelacyjne steki, kotleciki, szaszłyki, krewetki i warzywa - a wszystko owiane...
„5 elementów po śródziemnomorsku” ma wszystko to, za co pokochaliście pierwszą książki z tej kolekcji, czyli „5 części”, a do tego zainspirowane jest licznymi podróżami Jamiego po krajach...