W naszych supermarketach pojawia się coraz więcej egzotycznych owoców, o których pochodzeniu i walorach smakowych czy zdrowotnych wiemy niezbyt dużo. Mijamy je obojętnie często dlatego, iż nie...
Dla wszystkich, którzy rozsmakowali się w powieści niepokaźne kobietki Wyborny pieczony dorsz w sosie tatarskim, rozpływające się w ustach bonbons with mottoes… jednocześnie wysmakowane potrawy o...
Łasuchy i Słodyczoholicy! Jeśli na widok „blondie z cieciorki" źrenice same się wam powiększają, a „daktylowa nutella" trafia w wasz gust i pobudza kubki smakowe, to mamy dla was idealną...
Zdrowie początkuje się w brzuchu Justina i Erici Sonnenbergów to książka, która uczula nas na zależność między korzystnymi bakteriami a opornością. Mikroflora jelit jest oryginalna i wpływa na...
Napisałam tę książkę, aby zachęcić do pełnowartościowego odżywiania się, opartego na naturalnych produktach. Mam na myśli dietę, dzięki której można w prosty i naturalny sposób uniemożliwiać...
bezprecedensowy poradnik o odporności niejednokrotnie łapiesz infekcje i przeziębienia? Alergie wydajnie uprzykrzają ci życie? Bliska osoba walczy z chorobami autoimmunologicznymi? A przecież są...
Alchemia pożywienia to duże źródło wiedzy na temat leczniczych cechy pożwienia. Precyzyjny przegląd poszczególnych grup (zboża, warzywa, strączkowe, owoce, orzechy, nasiona, produkty pochodzenia...
nowe powiększone i uaktualnione wydanie bestsellerowej Odnowy na talerzu. Książka jest owocem osobistych doświadczeń autorki, która odzyskała zdrowie dzięki specjalistycznym źródłom wiedzy i...
Wszystko, co chcesz wiedzieć o winie, lecz boisz się zapytać.Postawmy sprawę jasno: wino i ludzie są dla siebie stworzeni. Dlatego nie musisz być znawcą, aby rozpoznać, czy jest korzystne, dobrać...
Tak smakuje Lwów!Barszcz ukraiński, ćwikła, gołąbki, bliny oprószone cukrem pudrem… Smaki, które wielu z nas pamięta z kuchni swych babć. Swojskie, aromatyczne i proste dania ze składników, które...
Jeśli jesteście ciekawi, czy fikcyjna potrawa ze sztuki teatralnej może pojawić się na stole, co to jest,,awokadowa ręka", którego składnika Václav Havel mógł litrami dodawać do każdego dania,...