Zmień dietę, żyj uważniej, nie daj się chorobie!Choroba Hashimoto to obniżony komfort życia, problemy skórne, wypadanie włosów, przybieranie na wadze i problemy z płodnością. Częściej dotyka ona...
Kulinarna podróż po świecie dla diabetyków i nie tylko!W poradniku wynajdziesz blisko 150 przepisów zaczerpniętych z najważniejszych kuchni europejskich i z kuchni chińskiej, japońskiej i...
W naszych supermarketach pojawia się coraz więcej egzotycznych owoców, o których pochodzeniu, a także walorach smakowych czy zdrowotnych wiemy niezbyt dużo. Mijamy je obojętnie często dlatego, iż...
Domowe wino może powstać nie tylko z winogron. Wyrób win z innych owoców, a także z warzyw, kwiatów, ziaren i ziół to hobby z tradycjami. Produkcja trunków z tych części, które zgromadzisz w...
Nietolerancja cukru mlecznego jest uwarunkowana genetycznie, jednak w niektórych przypadkach może być konsekwencją schorzeń jelita i nieprawidłowego odżywiania się. Charakterystyczne dla niej są...
Dieta keto może być kolorowa, rozmaita, a zarazem wytworna! W tej unikatowej książce kucharskiej znajdziesz 101 przepisów na śniadania na słono i na słodko, obiady: sycące zupy, przepyszne dania...
Zdrowe jelita to wyczerpujący, rzetelny poradnik dla osób chorujących na SIBO – przerost flory bakteryjnej w jelicie cienkim.Ból brzucha, dyskomfort, wzdęcia, biegunki i zaparcia to tematy, o...
W kuchni wegetariańskiej nigdy nie jest nudno! To świat pełen najróżniejszych smaków, barw i aromatów. Wszystko dzięki warzywom – tym powszednim, znanym od lat – jak marchewka, papryka czy...
PONAD 150 PYSZNYCH PRZEPISÓW NA ZDROWE POSIŁKI DLA PRZYSZŁYCH MAM!No i stało się! Będziesz mamą! niewątpliwie towarzyszą ci nie lada emocje, a obok radości pojawia się także niepokój o przebieg...
Kuchnia koreańska? Powiesz: wiem, to przecież kimchi! Masz rację,ale kiszona na ostro kapusta (zwana u nas pekińską) jest – obok bap, czyli ryżu – sercem koreańskiego menu, to kuchnia tego narodu...
Łasuchy i Słodyczoholicy! Jeśli na widok „blondie z cieciorki" źrenice same się wam powiększają, a „daktylowa nutella" trafia w wasz gust i pobudza kubki smakowe, to mamy dla was świetną...
Zdrowie zaczyna się w brzuchu Justina i Erici Sonnenbergów to książka, która uczula nas na zależność pomiędzy korzystnymi bakteriami a wytrzymałością. Mikroflora jelit jest unikalna i wpływa na...
Przetwory owocowe konwencjonalne, wytworne, egzotyczne Smak lata zamknięty w słoiku – tak najprościej można określić to, czym są przetwory owocowe. Pozwalają cieszyć się smakiem i aromatem owoców...
Przetwory owocoweTradycyjne, szykowne, egzotyczneSmak lata zamknięty w słoiku – tak najprościej można określić to, czym są przetwory owocowe. Pozwalają radować się smakiem i aromatem owoców nawet...
Autorka poradnika w nad wyraz dostępny sposób objaśnia, czym jest IG, jak policzyć jego wartość w posiłkach i dlaczego powinniśmy dbać o to, żeby była jak najniższa. Dieta o niskim indeksie...
Napisałam tę książkę, żeby zachęcić do pełnowartościowego odżywiania się, opartego na naturalnych produktach. Mam na myśli dietę, dzięki której można w prosty i naturalny sposób zapobiegać...
Alchemia pożywienia to pokaźne źródło wiedzy na temat leczniczych atrybuty pożwienia. Skrupulatny przegląd poszczególnych grup (zboża, warzywa, strączkowe, owoce, orzechy, nasiona, produkty...
nowe zwiększone i uaktualnione wydanie bestsellerowej Odnowy na talerzu. Książka jest owocem osobistych doświadczeń autorki, która odzyskała zdrowie dzięki specjalistycznym źródłom wiedzy i...
Jeśli jesteście ciekawi, czy fikcyjna potrawa ze sztuki teatralnej może pojawić się na stole, co to jest,,awokadowa ręka", którego składnika Václav Havel mógł litrami dodawać do każdego dania,...