W naszych supermarketach pojawia się coraz więcej egzotycznych owoców, o których pochodzeniu oraz walorach smakowych czy zdrowotnych wiemy niezbyt sporo. Mijamy je obojętnie często dlatego, iż nie...
La dolce vita – słodkie życie, pełne wyrafinowanych smaków, chce mieć każdy z nas. Kolejna odsłona cukierniczych cudów autorstwa Agaty Stankiewicz i Małgorzaty Nagat otwiera nam ich świat. Mamy tu...
Łasuchy i Słodyczoholicy! Jeśli na widok „blondie z cieciorki" źrenice same się wam zwiększają, a „daktylowa nutella" trafia w wasz gust i pobudza kubki smakowe, to mamy dla was świetną...
Zdrowie zaczyna się w brzuchu Justina i Erici Sonnenbergów to książka, która uczula nas na zależność między dobrymi bakteriami a opornością. Mikroflora jelit jest niepowtarzalna i wpływa na nasze...
Napisałam tę książkę, żeby zachęcić do pełnowartościowego odżywiania się, opartego na naturalnych produktach. Mam na myśli dietę, dzięki której można w prosty i naturalny sposób zapobiegać...
Alchemia pożywienia to wielkie źródło wiedzy na temat leczniczych cechy pożwienia. Dokładny przegląd poszczególnych grup (zboża, warzywa, strączkowe, owoce, orzechy, nasiona, produkty pochodzenia...
nowe powiększone i uaktualnione wydanie bestsellerowej Odnowy na talerzu. Książka jest owocem osobistych doświadczeń autorki, która odzyskała zdrowie dzięki specjalistycznym źródłom wiedzy i...
Jeśli jesteście ciekawi, czy fikcyjna potrawa ze sztuki teatralnej może pojawić się na stole, co to jest,,awokadowa ręka", którego składnika Václav Havel mógł litrami dodawać do każdego dania,...
Smaczna i mądra kuchnia Anety i Jaśka Kuroniów to kuchnia dla każdego. Wydawać aby się mogło, iż decydując się na napisanie tej książki, autorzy postawili przed sobą trudne zadanie. Co zrobić, gdy...
Czy można odżywiać się zdrowo i równocześnie zachować zgrabną sylwetkę, spożywając słodkie przysmaki? Odpowiedzi na to pytanie od lat poszukują jednocześnie dietetycy, jak i profesjonalni kucharze...