Śledź niejeden ma smak. W książce ponad sto pomysłów na to jak przyrządzić i podawać tę tak smakowitą i zdrową rybkę. Śledź może być w śmietanie, oleju, smażony, w sałatce, w pasztecie jako tatar,...
pakiet mieści trzy poradniki kulinarne:,,Megazupy na cały rok " W tradycyjnym polskim domu obiad bez zupy jest nieważny. Współczesne zupy posiadają sporo smaków, jadamy już nie tylko pomidorową...
To kompendium wiedzy o dawnej i współczesnej rosyjskiej sztuce kulinarnej - jednej z najbogatszych, najciekawszych i najistotniej urozmaiconych kuchni świata.Wśród tradycyjnych potraw odszukacie...
Mięso indyka, gęsi albo kaczki jest szykowne a zarazem odznacza się nieprzeciętnymi właściwościami dietetycznymi. Książka gromadzi 121 sprawdzonych propozycji na potrawy z indyka, gęsi i kaczek....
Chcesz zaskoczyć gości atrakcyjnymi zestawieniami warzyw i dodatków? Podaj jedną z naszych wyjątkowych sałatek. A może chcesz posiadać dietetyczne posiłki do pracy? albo pyszne dania obiadowe,...
Tajniki mistrzów obsługi kelnerskiej w jednym tomieKrojenie, filetowanie, flambirowanie, marynowanie to najważniejsze umiejętności kelnerów najwyższej klasy. Fachowe podawanie serów, a także kawy,...
Nasza nieprzeciętna, polska kuchnia zgodna z filozofią chińskiej medycyny? Tak, to jest osiągalne.Chcesz jeść zdrowo i smacznie? Poznaj już dzisiaj tajemnice Pięciu Przemian i ciesz się zdrowiem...
To książka z pogranicza kulinariów i sztuki. To sztuka towarzyskiego gotowania.Znawczyni sztuki współczesnej, Anda Rottenberg, zaprasza przyjaciół do wspólnej, nad wyraz pożytecznej zabawy...
Jeśli jesteście ciekawi, czy fikcyjna potrawa ze sztuki teatralnej może pojawić się na stole, co to jest,,awokadowa ręka", którego składnika Václav Havel mógł litrami dodawać do każdego dania,...