W każdej książce przepisy na 100 minimalnych dań, które odwołują się do upodobań młodego pokolenia żyjącego′w biegu", dbającego o linię, szanującego oryginalną estetykę. Doskonały pomysł na...
„Polska kuchnia. Rozsmakuj się w tradycji" to powrót do smaków z dzieciństwa. W elegancko wydanej książce autorstwa Joanny Furgalińskiej znajdują się przepisy na konwencjonalne potrawy polskie,...
Problemów z odżywianiem i wagą nie rozwiąże ani silna wola, ani kolejna popularna dieta - odpowiedzią jest zerwanie z cukrem. Molly Carmel, terapeutka specjalizująca się w zaburzeniach żywienia,...
praktyczny poradnik dla tych, którzy chcieliby zacząć hodować swoje własne warzywa. Jak się okazuje nie potrzeba do tego dużych połaci ziemi – starczy skrzynka na balkonie, albo rodzinny ogródek...
Książka "Instrukcja obsługi przyszłości" Arety Szpury podpowie Ci, jak zostać bohaterem i zmienić świat na ulepszone. Jaka przyszłość nas czeka? Scenariusze pisane poprzez naukowców i...
Jak kupujesz zróżnicowane rzeczy? Na przykład mleko. Chodzi Ci o coś, co można po prostu wlać do kawy czy miski z porannymi płatkami zbożowymi. Lecz kiedy stoisz przed półką w sklepie, na której...
Wszystko, co chcielibyście wiedzieć o ziołach, lecz nie mieliście kogo zapytać. Zioła na zdrowie, dla ciała i na stole. Poznaj współczesne zielarki i ich autorskie przepisy.Współczesne zielarki...
Światowej sławy pedagog przedstawia metodę twórczego rozwoju dziecka poprzez ruch i ćwiczenia.Metoda Weroniki Sherborne ze względu na swoją naturalność, prostotę i wydajność zyskała podziw na całym...
"Zarządzanie milenialsami" to książka o wartościach ludzi z pokolenia Y. Czy milenials to z definicji zły pracownik?To pierwsza generacja, dla której technologie cyfrowe stały się czymś...
Po Włoszech, Portugalii i Stambule nasz naczelny smakosz rusza w podróż po Hiszpanii. Będzie jak zawsze – pięknie, niebanalnie i smacznie. Wśród anegdot o kraju basków odszukamy współczesne i...
"Niniejszy tom posiada wiadomości dotyczące wybranych zagadnień z matematyki i fizyki, podstaw rysunku technologicznego elektrycznego, mechaniki technicznej, wytrzymałości tworzyw, informatyki...
Bartek Kieżun dociera do odległych zakątków Europy, żeby przywieźć stamtąd opowieści o Orient Expressie, Konstantynie, intrygujących restauracjach, o których wiedzą tylko wybrani, i...
Philip Zimbardo i Nikita Coulombe biją na alarm: męskość jest w kryzysie! Młodzi mężczyźni rezygnują z gruntownego wykształcenia, nie radzą sobie na rynku pracy, nie potrafią stworzyć dojrzałej...
świeże, rozszerzone wydanie bestsellerowej książki Bartka Kieżuna, znanego w blogosferze jako Krakowski Makaroniarz. „Italia do zjedzenia” została nagrodzona Nagrodą Magellana 2018, za...
Zdrowe domowe wegańskie słodycze. Zdrowo się odżywiasz, jesteś osobą aktywną, starasz się dostarczać organizmowi to co najkorzystniejsze z natury, szukasz inspiracji i nietuzinkowych przepisów na...
Rozprawa Aleksandra Zbrzeznego Bądźmy szczęśliwi. Homo urbanus w czasie zarazy zakwalifikowała się do finału Konkursu o Nagrodę im. Barbary Skargi ogłoszonego w maju 2019 roku, a rozstrzygniętego w...
Poradnik posiada wiedzę konieczną tokarzowi do wykonywania pracy na tokarkach i półautomatach i automatach tokarskich, a więc: podstawy tokarstwa (tolerancje, pasowania, strukturę geometryczną...
„Ręcznie robione" to książka poświęcona współczesnemu rzemiosłu i rękodziełu. To piętnaście opowieści o twórcach, którzy sięgając do tradycji, tworzą przedmioty nieprzeciętnie wynajdujące się...
Konserwuje żywność, ułatwia jej strawienie, stanowi źródło witamin, wspomaga metabolizm i utrzymuje równowagę organizmu – kiszenie, fermentowanie i solenie. Moda na kiszonki wróciła, a dzięki tej...
„Książka odwołuje się do najnowszych idei psychologii, socjologii, biznesu, designu i innych widocznych obszarów. Jest potrzebną lekturą dla wszystkich, którzy pracują w sieci".Jamie...
Słodkie, miękkie ciasteczka na drugi śniadanie, pięknie przystrojone i zapakowane jako niecodzienny prezent, bogate w smaku, sycące batoniki do kosza piknikowego to tylko niektóre z wielu pomysłów...
Każdy łasuch powie o miodzie: „słodycz”. Ci, którzy ufają medycynie naturalnej, nazwą go cudownym lekarstwem. Dla amatorów zdrowego odżywiania się jest źródłem wielu cennych wartości odżywczych, a...
Mateo Zielonka, nazywany Pastamanem, potrafi przyrządzić niezwykłe makaronowe cuda. Makaron w paski, w kropki, czerwono-zielono-czarny, w każdym możliwym zarysie – to spełnienie marzeń fanów...
najlepsza wśród książek kucharskich poświęconych pieczeniu chleba. Od prawie piętnastu lat znana na całym świecie jako „biblia chleba”. Zawiera 140 przepisów, od bagietek, przez przeróżne warianty...