Publikacja stanowi specyficzny ilustrowany podręcznik ajurwedy i aromaterapii, zawierający szczegółowy opis parametry ponad 100 olejków eterycznych.Książka jest owocem dwudziestopięcioletniego...
Gotuj z ajurwedą dla zdrowia - Ajurwedyjska książka kucharska. Jak zdrowo żyć i dobrze się odżywiać dostarcza nowego spojrzenia na starożytną sztukę samo-leczenia. Tytuł Gotuj z ajurwedą dla...
Podręcznik dla uczniów, nauczycieli i praktykujących hatha jogę łączący współczesne rozumienie anatomii i fizjologii z wiedzą i doświadczeniem joginów. David Coulter łączy punkty widzenia oddanego...
Joga i ajurweda są wzajemnie uzupełniającymi się dziedzinami wiedzy o wspólnych korzeniach, które pozwalają osiągnąć pełne zdrowie, witalność i harmonię. Książka Joga i ajurweda Davida Frawleya...
Książka Prakriti. Odkryj swoją pierwotną naturę wprowadzi Cię w świat ajurwedy starożytnej medycyny indyjskiej. Prakriti to specyficzne połączenie subtelnych energii, które w chwili narodzin...
Nie musisz być wykwalifikowanym kucharzem, aby stosować dietę ketogeniczną! Zalet kuchni ketogenicznej jest szczególnie dużo. Niższa waga, szybsze spalanie tłuszczu, korzystny poziom cukru we krwi,...
Książka posiada opis i klasyfikację ponad 250 ziół użytkowanych w ajurwedzie, wybranych ziół zachodnich oraz najważniejszych ziół orientalnych równocześnie indyjskich, jak i chińskich. Po raz...
nowoczesna i elegancka grafika, zachęcające i czytelne przepisy i smakowite fotografie!Na tyle proste, że zachęcą osoby, które nie gotują i na tyle interesujące, iż mistrzowie gotowania zechcą...
praktyczny poradnik, w którym autorzy - Rodney Habib, wielokrotnie nagradzany bloger i założyciel Planet Paws, najpopularniejszej Facebookowej strony poświęconej zdrowiu zwierząt domowych, a także...
nowe wydanie przełomowego poradnika, który poprawił życie seksualne i samoocenę milionów pań. Czym jest pożądanie, czego (i dlaczego) się wstydzimy, jak fantazjujemy, dlaczego tak ważne są kontekst...
W jodze mięśnie muszą być jednocześnie silne, jak i rozciągliwe. W poszczególnych pozycjach prowadzą kości, podtrzymują stawy, bronią nerwy, utrzymują albo unoszą części ciała niedługo mówiąc...
Czy zawsze około południa Twój organizm wysyła Ci niepokojące sygnały? Czujesz nagłą potrzebę opuszczenia stanowiska pracy? Te objawy są oczywiste – to PORA NA LUNCH!Dlaczego własnoręcznie...
praktyczny poradnik dla tych, którzy chcieliby zacząć hodować swoje własne warzywa. Jak się okazuje nie potrzeba do tego sporych połaci ziemi – starczy skrzynka na balkonie, albo rodzinny ogródek...
Wszystko, co chcielibyście wiedzieć o ziołach, ale nie mieliście kogo zapytać. Zioła na zdrowie, dla ciała i na stole. Poznaj współczesne zielarki i ich autorskie przepisy.Współczesne zielarki...
Po Włoszech, Portugalii i Stambule nasz naczelny smakosz rusza w podróż po Hiszpanii. Będzie jak zawsze – przepięknie, niebanalnie i smacznie. Wśród anegdot o kraju basków odszukamy współczesne i...
Bartek Kieżun dociera do odległych zakątków Europy, aby przywieźć stamtąd opowieści o Orient Expressie, Konstantynie, intrygujących restauracjach, o których wiedzą tylko wybrani, i...
świeże, powiększone wydanie bestsellerowej książki Bartka Kieżuna, znanego w blogosferze jako Krakowski Makaroniarz. „Italia do zjedzenia” została nagrodzona Nagrodą Magellana 2018, za...
Zdrowe domowe wegańskie słodycze. Zdrowo się odżywiasz, jesteś osobą aktywną, starasz się dostarczać organizmowi to co najlepsze z natury, szukasz inspiracji i nietuzinkowych przepisów na słodkie...
„Ręcznie robione" to książka poświęcona współczesnemu rzemiosłu i rękodziełu. To piętnaście opowieści o twórcach, którzy sięgając do tradycji, tworzą przedmioty doskonale znajdujące się we...
Konserwuje żywność, ułatwia jej strawienie, stanowi źródło witamin, wspomaga metabolizm i utrzymuje równowagę organizmu – kiszenie, fermentowanie i solenie. Moda na kiszonki wróciła, a dzięki tej...
Mateo Zielonka, nazywany Pastamanem, potrafi przyrządzić niezwykłe makaronowe cuda. Makaron w paski, w kropki, czerwono-zielono-czarny, w każdym realnym profilu – to spełnienie marzeń miłośników...
najkorzystniejsza wśród książek kucharskich poświęconych pieczeniu chleba. Od prawie piętnastu lat znana na całym świecie jako „biblia chleba”. Gromadzi 140 przepisów, od bagietek, przez przeróżne...
Pojawiają się na stole na co dzień i od święta. W kuchni polskiej częściej aniżeli w innych - trudno w końcu wyobrazić sobie klasyczny polski obiad bez zupy! Sycą, rozgrzewają, dostarczają...
Nowa książka autora bestsellerowych instruktażowych książek o sztuce, które do tej pory sprzedały się w 4 milionach egzemplarzy na całym świecie. „Maluję od dawna, od wielu lat uczę także malarstwa...