Zioła i kwiaty nadają potrawom unikatowy charakter - risotto z cytryną i miętą nie jest banalnym dodatkiem do mięsa czy ryby, a sałatka z łososiem ozdobiona bratkami zamienia się w romantyczną...
Psychologia od zawsze fascynowała większość z nas i trudno się temu dziwić. Jest to dyscyplina zajmująca się zrachowaniami ludzkimi, toteż nasze zainteresowanie nią jest zupełnie naturalne....
Oryginalne przepisy i cenne wskazówki dotyczące przygotowania ciast, kremów i niezwykłych domowych deserów.Od kremu miętowego z porzeczkami i suflecików z kwiatami lawendy po sfogliatelle ricce i...
Jan Bułhak jest uważany za ojca polskiej fotografii i twórcę estetyki bułhakowskiej. Był założycielem Fotoklubu Wileńskiego i współzałożycielem Fotoklubu Polskiego i Związku Polskich Artystów...
Co należy jeść jako dziecko, by w przyszłości zostać papieżem?Gdyby dobór głowy Kościoła zależał od młodzieńczej diety, moglibyśmy to odkryć, czytając karty tej oryginalnej książki. Obok wielu...
Kolejny album z linii BOSZ-Polska. Znakomite zdjęcia Stanisława Składanowskiego, oddające urodę i klimat miasta. Architektura, zabytki, miejsca symboliczne. Zdjęcia uzupełnione literackimi...
uwielbiasz gotować, ale na co dzień możesz na to poświęcić niedużo czasu?Ta książka jest dla ciebie! Oto dobór najlepszych przepisów Magdaleny Grzegorczyk.wynajdziesz tu pomysły na proste i prędkie...