Porównaj zanim kupisz

Przygotowanie imprez i usług turystycznych. Kwalifikacja HGT.07. Technik organizacji turystyki. Część 1Podręcznik podaje podstawowe wiadomości z zakresu turystyki, takie jak: czynniki rozwoju turystyki, motywy podróżowania, kategorie, warianty i formy turystyki.

Omawia także usługi zwykle świadczone w turystyce i wyjaśnia, jak kreują one zapotrzebowania klienta oraz jak je zaspokajają. Publikacja przedstawia definicję produktu turystycznego i zasady jego przygotowania, najważniejsze dla turystyki akty prawne oraz omawia rynek turystyczny jako taki.Podręcznik pokazuje w skrócie zagadnienia dotyczące geografii turystycznej Polski, aby zachęcić uczniów do samodzielnego poznawania rodzimych walorów przyrodniczych i kulturalnych.

Ta ostatnia część obfituje w mnogość precyzyjnie dopasowanych ilustracji, które posiadają nie tylko zaprezentować omawiane atrakcje turystyczne, lecz także obudzić chęć ich zwiedzenia oraz poznania związanej z nimi historii.Podręcznik z jednej strony podaje szczególnie dużo istotnych informacji, z drugiej zaś uczy samodzielnego, krytycznego zdobywania wiedzy i doskonali umiejętności korzystania z najróżniejszych jej źródeł: map, danych statystycznych, aktów prawnych, literatury profesjonalnej i stron internetowych – jednocześnie przygotowanych i asygnowanych specjalnie dla zawodowców, jak i amatorskich.

Ta strona używa plików cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania: Czytaj więcej » x

Ta strona używa plików cookies. Czytaj więcej »

x