Podręcznik pomaga kupić kompetencje wyznaczone w Podstawie kształcenia w zawodach,czyli w umiejętnościach stanowiących podbudowę do kształcenia w zawodach: piekarz, cukiernik, wędliniarz, technik technologii żywności, technik przetwórstwa mleczarskiego, przetwórca ryb.Znana i renomowana autorka w przystępnej formie przybliża przepisy obowiązujące w przemyśle spożywczym, szczególny nacisk kładąc na właściwe przygotowywanie receptur. Opisuje pożyteczne i szkodliwe działanie mikroorganizmów w przetwórstwie spożywczym, bardzo dokładnie omawia też temat bezpieczeństwa żywności.Uczeń odszuka tu również opisy urządzeń i sprzętów użytkowanych w gastronomii, a także kwestie związane z rysunkami technologicznymi i schematami.sporo przykładów dokumentacji sanitarnej zgodnej z systemem HACCP pomaga opanować ten nieprzystępny, a zarazem ważny materiał.Autorzy: Anna KmiołekEAN: 9788302167829Głębokość: 8.000000ISBN: 9788302167829liczba stron: 192Oprawa: Miękkatyp: KsiążkiRok wydania: 2017Szerokość: 170Wydanie: 1Wydawnictwo: 28284Wysokość: 242
Ta strona używa plików cookies. Czytaj więcej »