Porównaj zanim kupisz

Bio Olejek do Biustu 50 ml Orientana

100% naturalny olejek do pielęgnacji delikatnej skóry biustu. Stworzony z 16 roślin używanych w Ajurwedzie, które wzmacniają i ujędrniają tkankę piersiową. Regularne masowanie BIO OLEJKIEM pomoże w utrzymaniu błyskotliwych i jędrnych piersi. 16 roślin ajurwedy przeznaczonych ujędrnianiu biustu wspomagane jest progresywnym naturalnym elementyem – VOLUFORM – dopuszczony przez ECOCERT i Natrue. VOLUFORM wpływa na procesy molekularne tkanki i stymuluje produkcję nowych komórek tłuszczowych w obrębie ciała przez co dodaje pojemności. Ma działanie odbudowujące, wypełniające i ujędrniające.

energicznE komponenty

olej sezamowy – polepsza ukrwienie skóry, pomaga wyeliminować toksyny, odżywia, działa przeciwzapalnie.

olej jojoba – wydajnie nawilża, działa ochronnie

ekstrakt z ziaren soi -działa regenerująco na skórę

olej z kiełków pszenicy – działa regenerująco, nadaje skórze gładkość i rozciągliwość

olej z pestek granatu – działa antyoksydacyjnie (przeciwstarzeniowo), stymuluje naskórek do odnowy, chroni skórę przed utratą wody, odżywia, rewitalizuje.

olej z klejowca – działa aseptycznie, uelastycznia skórę i głęboko ją odżywia

VOLUFORM – ma strukturę lipoaminokwasową przywracającą objętość piersiom, ujędrnia, wygładza

ekstrakt z drzewa kaszmirowego – kondycjonuje skórę

ekstrakt z żeń-szenia indyjskiego (ashwagandha) – działa odmładzająco odżywczo, regenerującoi przeciwzapalnie

olej z nasion bawełny – koi i nawilża

ekstrakt z ostropestu – ochra­nia błony komór­kowe przed wol­nymi rod­ni­kami

olej z nasion winogron – nawilża i odżywia skórę,

olejek z rozmarynu – wzmacnia i odżywia, neutralizuje wolne rodniki

olej z muszkatołowca – działa ujędrniająco

olej z dzikiego geranium – wzmacnia i uelastycznia skórę

olej cyprysowy – pobudza krążenie i detoksykację

olej z kadzidłowca – działa ściągająco i przeciwzmarszczkowo

Pełen skład: Sesamum Indicum Seed Oil, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Glycine Soya Seed Extract, Triticum Vulgare Germ Oil, Punica Granatum Seed Oil, Aegle Mermelos Leaf Oil, Voluform, Gmelina Arborea Root Extract, Withania Sominfera Root Exract, Gossypium Herbaceum Seed Oil, Silybum Maarianum Extract, Vitis Vinifera Seed Oil, Tocopherol, Ros, marinus Officinalis Leaf Oil, Myristica Fragrance Oil, Geranium Maculatum Oil, Cupressus Sempervirens Oil, Boswellia Carterii Oil.

Sposób wykorzystania
Kilka kropel olejku wmasować w piersi.

Więcej na temat producenta Orientana przeczytasz tutaj.

ASHWAGANDHA

Withania Somnifera potocznie zwana żeń-szeniem indyjskim to jedno z najważniejszych ziół w Ajurwedzie. Parametry odmładzające, odżywcze, regenerujące i przeciwzapalne. Przygotowywana według klasycznych ajurvedyjskich receptur zapewnia zachowanie stosownej ilości komponentów energicznych, a tym samym wysoką produktywność. Ashwagandha przygotowywana jest w naszej fabryce w Indiach mającej dokument na produkcję ajurwedyjską. Ashwagandha jest, oprócz waleriany i wody, podstawowym elementyem modnej w Indiach mieszanki ulepszającej zasypianie. Kosmetyki naturalne zawierające ashwagandhę oprócz działania odmładzającego mogą produktywnie zregenerować znikome rany i skaleczenia i pomóc przy chorobach skóry.

GRANAT

Jest owocem granatowca właściwego. Posiada kwas punikowy (Omega-5) występujący jedynie w owocach granatu, o silnych właściwościach stymulujących naskórek do odnowy. Bogaty w witaminy C i E, beta-karoten oraz polifenole działa jako naturalny przeciwutleniacz i prawidłowo chroni przed krzywdzącymi wolnymi rodnikami. Broni jeszcze skórę przed utratą wody z naskórka i negatywnymi skutkami promieniowania UV. Odżywia i rewitalizuje naskórek. Wysoka zawartość polifenoli sprawia,dobrze broni przed wolnymi rodnikami, powodującymi przedwczesne starzenie skóry. Parametry kosmetyczne owocu granatu znano już w starożytności. Jak podają źródła był podstawą diety Kleopatry i Heleny Trojańskiej, które wierzyły że spożywanie go w znacznych ilościach poprawi stan ich skóry i włosów. Wynajdziecie w naszej ofercie kosmetyki naturalne z ekstraktem z granatu uprawianego w Indiach.

ROZMARYN

Rozmaryn pochodzi z Azji Mniejszej, gdzie wierzy się, iż jego gałązki zapewniają nowożeńcom szczęście i miłość. Znamy go w głównej mierze jako przyprawę do mięs. Olejek rozmarynowy od lat znajduje zastosowanie w medycynie naturalnej, ponieważ sporo parametry leczniczych. W liściach rozmarynu wynajdziemy całe mnóstwo komponentów działających na skórę. Kosmetyki naturalne z olejkiem rozmarynowym działają silnie antybakteryjnie, a zawarty w olejku kwas oleanowy działa przeciwzapalne i przeciwzmarszczkowo, natomiast kwas karnozolowy i karnozol mają działanie antyoksydacyjne - chronią skórę przed wolnymi rodnikami i mają właściwości antybakteryjne, drenujące i przeciwzapalne.
Ta strona używa plików cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania: Czytaj więcej » x

Ta strona używa plików cookies. Czytaj więcej »

x