Porównaj zanim kupisz

Nowa powiększona wersja książki, która w pierwszym wydaniu ukazała się pod tytułem "Zdrowe wody". Woda jest bezspornie najważniejszym składnikiem organizmu człowieka. Bez niej niemożliwe jest jego dobre funkcjonowanie.

Dlatego nie dziwi nikogo fakt, że zalecenia mówią o tym, żeby średnio spożywać około 2,5 litra płynów na dobę. A co jeśli ktoś nie lubi wody$120 Czym można ją zastąpić albo jak wzbogacić, by nadal stanowiła zdrową formę nawodnienia organizmu$121 Jaką latem, a jaką zimą, wiosną czy jesienią$122 O tym w najnowszej książce Zdrowe napoje opowiada Aneta Łańcuchowska-Jeziorowska, szanowany specjalista ds.

żywienia i dietetyk. Czy wiesz, iż ludzki organizm aż w 60% składa się z wody i nie może korzystnie funkcjonować bez adekwatnego jej spożycia$123 Woda w naszym ciele odpowiedzialna jest za transport, rozpuszczanie i wchłanianie substancji odżywczych, jakie dostarczamy sobie wraz z pożywieniem, gwarantuje prawidłowy przebieg procesów trawienia, usuwa toksyny, reguluje temperaturę ciała, umożliwia prawidłową ruchliwość stawów, uczestniczy w procesach przemiany materii, pełni także funkcje ochronne dla narządów wewnętrznych, mózgu i rdzenia kręgowego.

Nic w naszych organizmach nie będzie funkcjonować korzystnie, jeżeli nie zatroszczymy się o ich korzystne nawodnienie. Zdając sobie sprawę z niepodważalnej roli, jaką pełni woda w naszej codziennej diecie, Aneta Łańcuchowska-Jeziorowska, lubiana specjalistka ds.

żywienia i dietetyczka, postanowiła zadbać o wszystkich tych, którzy z różnych względów za czystą wodą nie przepadają, co przekłada się czasem na zbyt niepokaźne, w stosunku do zapotrzebowania spożycie. Dla tych, którzy szukają innych sposobów dla zagwarantowania sobie utrzymania optymalnego poziomu płynów w organizmie i stworzyła niezwykłą książkę o zdrowych wodach smakowych na cztery pory roku.

Wzbogacenie wody o smak owoców cytrusowych, polskich warzyw czy ziół o zaskakujących równocześnie smakach, jak i właściwościach jest więc odpowiedzią na rozterki wszelkich tych, którzy poszukiwali napojów nawadniających, smacznych i dodatkowo stymulujących i wzmacniających procesy zachodzące w organizmie.

Książka Zdrowe napoje została podzielona na rozdziały zgodnie z porami roku. Koncepcja tego podziału oparta jest na założeniu,podczas każdej z pór roku poszukujemy odmiennych inspiracji, wyzwań, lecz też i innych cechy napojów, które spożywamy.

W rozdziale wiosennym zamieszczone zostały, zatem receptury zimnych wód smakowych energetyzujących oraz o właściwościach oczyszczających, rozdział letni poświęcony jest zimnym wodom intensywnie nawilżającym i odprężającym, a jesienna i zimowa część książki zagospodarowane zostały naparami uodparniającymi, kojącymi, rozgrzewającymi i wspomagającymi pracę układu trawiennego.

Wszystkie wody smakowe i napary z powodzeniem można spożywać według własnego uznania, kierując się indywidualnymi potrzebami, nastrojem czy chwilowym kaprysem, nie będąc przywiązanym li i jedynie do pogody za oknem.

W ostatnim rozdziale znalazło się 14 przepisów na domowe napoje izotoniczne, które są niezbędne do uzupełniania płynów w organizmie przy wytężonym wysiłku fizycznym, dlatego ten rozdział polecamy w sposób szczególny osobom, które rekreacyjne spędzanie wolnego czasu zamieniły na intensywny, niemalże fachowy trening sportowy.

Powyższy opis pochodzi od wydawcy.

Ta strona używa plików cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania: Czytaj więcej » x

Ta strona używa plików cookies. Czytaj więcej »

x