Porównaj zanim kupisz

Pamięć smaków. O jedzeniu, życiu i podróżach
Piotr Semka, znany publicysta i dziennikarz, tym razem w nowej roli uczestnika książkowej wyprawy dookoła globu śladem aromatów, smaków i tradycji kulinarnych. Przygotujcie się na całkowitą wdzięku opowieść o marokańskich tażinach, amerykańskiej miłości do rumu, doskonałej meksykańskiej fajicie i daniach przyrządzanych poprzez alzackie praczki. A wszystko to okraszone przepisami i bezcennymi wskazówkami Autora, jakich pułapek unikać podczas przygotowywania potraw.
To nie jest wyłącznie książka kucharska, to poemat o radości życia. Z szeroko otwartymi oczami na dostatek i piękno świata.
Autor wozi czytelnika po świecie i te podróże nie ograniczają się do egzotyki. Są tu i łódzkie tradycje, i wielkopolskie zapożyczenia, a także – wszechobecny – Gdańsk, rodzinna kwintesencja Rzeczypospolitej Obojga Narodów.
Książka Semki pełna fantazji, lecz bez szpanu, to poradnik, przewodnik i zbiór przepisów. I przy tym szczególnie solidne dziennikarstwo, jakie trudno znaleźć na stronach polityki.
Ludwik Lewin

Autorzy: Semka Piotr
Format: 15.1x21.0
Ta strona używa plików cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania: Czytaj więcej » x

Ta strona używa plików cookies. Czytaj więcej »

x