Elżbieta Klecha jest pasjonatką wypieków i gotowania. Od wczesnego dzieciństwa asystowała swej mamie podczas przygotowywania potraw. Stanowczo ujęło ją szykowanie dań na duże rodzinne imprezy. Atmosfera tych przygotowań miała obszerny wpływ na późniejsze jej dokonania.
Pochodzi z wielkiej rodziny górali czadeckich, gdzie tradycje są ważne, a przepisy przekazywane z pokolenia na pokolenie. Prywatnie żona i mama piątki dzieci. Wraz z rodziną prowadzi nieduże gospodarstwo rolne, które jest miejscem pracy i wypoczynku.
W wolnym czasie maluje obrazy. Trzeba się nieźle natrudzić, by spróbować bigosu czy przepysznych ciast pani Eli na dożynkach, bo tak szybko znikają. Kto raz ich spróbował, ten będzie o nie walczyć na każdej imprezie.
Jej dania są unikatowe i smaczne, to swoista przeplatanka konwencjonalnych potraw z rozmaitych regionów Polski. Swoje przepisy udostępnia w lokalnej prasie. Część z nich znalazła się w tej książce, resztę można znaleźć na Facebooku na grupie kulinarnej "Ela z kuchnią".
Tytuł Pyszne smaki tradycji Autor Elżbieta Klecha Wydawnictwo Poligraf EAN 9788381596084 ISBN 9788381596084 Kategoria Kuchnia,diety\Diety i zdrowe żywienie ilość stron 136 Rok wydania 2021 Oprawa Miękka
Ta strona używa plików cookies. Czytaj więcej »