Kuchnia ojca Teodora. Dania obiadowe to książka kucharska powstała z miłości do gotowania. Ojciec Teodor demonstruje ponad 120 smacznych przepisów na zupy i drugie dania, które gromadził poprzez całe swoje życie. Znajdziemy tu znane i uznane specjały kuchni polskiej: konwencjonalny rosół czy pomidorową, kotlety i sznycle, bigos czy pierogi oraz smaki i ciekawostki z Lubelszczyzny regionu, w którym ojciec Teodor wychował się i spędził życie. Wśród potraw są także dania mniej modne, a nawet nieco egzotyczne, np. Zupa minestrone, szaszłyki z krewetek, lasagne, quiche lorraine.Ojciec Teodor zadbał, aby przepisy były przedstawione krok po kroku, dzięki czemu poradzą sobie z nimi nawet mniej doświadczeni w kuchni. Zamieszczone przy przepisach dobre rady, a także zamienniki powodują, że książkę można wykorzystywać ponadto jako inspirację do własnych poszukiwań.Mamy nadzieję, że przepisy ojca Teodora skradną Państwa serca i podniebienia, a także zachęcą do kulinarnych podróży!Autorzy: Ojciec TeodorEAN: 9788379932894Format: 16,5x23 cmliczba stron: 160ISBN: 9788379932894Oprawa: broszurowaRok wydania: 2017Wydawnictwo: REA
Ta strona używa plików cookies. Czytaj więcej »