Porównaj zanim kupisz

wyśmienite przepisy z jajkiem w roli głównej.
Jajko jakie jest, każdy widzi. Jak smakuje – no właśnie, to wcale nie musi być oczywiste! Sposobów na jego podanie jest całe sporo. Można próbować nietuzinkowo: na miękko z karmelem, w jajecznicy z kardamonem, z macą na słodko. Możnakonwencjonalnie: przygotować własny majonez, sos zabaione czy mousse au chocolat. Można, z duchem czasu, ukisić. Serio można? Tak! Jajko to podstawa w kuchni. Bez niego nie ma gęstych sosów i puszystych biszkoptów. Wspaniałe na śniadanie, obiad, podwieczorek – można je jeść cały czas nie zważając na porę dnia, czy roku.
Jajko to książka stworzona w hołdzie najstarszemu składnikowi świata. Napisana poprzez Kasię i Zosię Pilitowskie, mamę i córkę, właścicielki baru śniadaniowego, które genialnie wiedzą, jak wykluwają się najpyszniejsze przepisy. Inspirujące przepisy przeplatają się z opowieściami Kasi i Zosi Pilitowskich i ich krakowskich przyjaciół – kucharzy i artystów, którzy dzielą się wspomnieniami z dzieciństwa i sekretnymi recepturami na najlepsze jajka na świecie. Jak się bowiem okazuje, każdy ma swój ulubiony smak. A jaki jest twój?

ISBN: 9788328058385
Kod paskowy: 9788328058385
Autorzy: Pilitowska Katarzyna, Pilitowska Zofia
Wydanie: 1
Rok wydania: 2018
Kod wydawcy: 30513
liczba stron: 192
Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
PKWiU: 58.11.1
Format: 19.5x24.0
Głębokość (mm): 13
Waga: 0.615
Języki: polski
Grupa towarowa: Książka
Ta strona używa plików cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania: Czytaj więcej » x

Ta strona używa plików cookies. Czytaj więcej »

x