Babka szerokolistna występuje na terenach europejskich i w Azji Północnej i Środkowej. Zbieramy ją od maja do września. Zioło nazywane jest w dodatku babką pospolitą, zwyczajną, szeroką, wielką...
Jemioła to zielony kulisty, pasożytniczy krzew, który rośnie na konarach i pniach drzew. Konwencjonalnie kojarzy się z wieszaną pod sufitem ozdobą świąteczną, pod którą trzeba się pocałować,...
Herbatkę profesjonalną mogą popijać dorośli i dzieci poprzez długi czas, a nawet całe życie. W jej skład wchodzą między innymi specjalnie dobrane pąki kwiatu dziewanny. Charakterystyczny aromat...
Kocanka występuje na terenie większości krajów Europy, a także na Syberii. W Polsce możemy spotkać ją na wydmach, nieużytkach, czasami na dodatek w lasach. Lubi glebę piaszczystą i suchą. Kwitnie...
Herbatka EcoBlik Hetmańska to niezwykła kompozycja. Swój nadzwyczajny aromat zawdzięcza ona połączeniu lebiodki i majeranku. Obecność zaś babki lancetowatej, a także ślazu – równocześnie liści, jak...
Przytulia to roślina o niezwykle interesującej historii. Choć już od dawna zielarze stosowali ją na zróżnicowane dolegliwości. Przytulia występuje praktycznie na całej powierzchni Europy, a także w...
Herbatka EcoBlik Dworska to niezwykłe połączenie bogactwa przywrotnika, krwawnika, jasnoty białej z babką szerokolistną i słonecznym nagietkiem. Taka delikatna, ożywiająca herbatka z całą pewnością...
Herbatka EcoBlik Magnacka to kojąca w smaku mieszanka pięciu ziół. Bogaty aromat wyrazistego dziurawca, orzeźwiającej melisy i delikatnego rumianku nie tylko wprowadza w idealny nastrój, lecz także...
Herbatka EcoBlik Ambrozja to pachnąca letnim słońcem herbatka, wyśmienity sposób na dokuczliwe zimno. Przyjemnie rozgrzewająca, subtelnie łączy w sobie delikatność macierzanki i rumianku i...
Herbatka EcoBlik Królewska to intensywna zarówno w smaku, jak i aromacie kompilacja specjalnie dopasowanych ziół. Zawarte w niej kwiaty nagietka i krwawnika dodatkowo wprowadzają nieco słodkawe...
Herbatka Ziemiańska charakteryzuje się bardzo subtelnym smakiem. Jest to kompilacja młodych listków poziomki, jeżyny i czarnej porzeczki, a także zasobność aromatu kwiatu głogu, a także czerwonych...
Wierzbownica drobnokwiatowa to zioło z typu Epilobium. Jej cechy lecznicze są korzystnie znane w Europie i Azji, gdzie w głównej mierze występuje. Podobnie jak inne rośliny z grupy Epilobium,...
Kurdybanek bluszczyk to zioło szeroko znane w Europie. Występuje na większości jej terenów, a w Polsce klasyfikuje się go jako roślinę pospolitą, rosnącą głównie w lasach i na przydrożach....
Pai Mu Tan to jedna z najbardziej klasycznych oraz najlepszych białych herbat. Pochodzi z Fujianu, południowo-wschodniej prowincji Chin. Pai Mu Tan stanowi mieszankę młodych listków oraz pączków...
Kozłek lekarski rośnie w Europie, Azji, Ameryce Północnej. W Polsce jest bardzo modny, występuje pospolicie, lecz może być także uprawiany. Przeważnie możemy go spotkać na terenach wilgotnych, w...
Przetacznik leśny, zwany przetacznikiem lekarskim, jest zielem pomocnym w leczeniu wielu dolegliwości, za co jest doceniany od wielu lat. Użytkowany był w formie okładów, które zmniejsza trądzik i...
Babka szerokolistna występuje na terenach europejskich i w Azji Północnej i Środkowej. Zbieramy ją od maja do września. Zioło nazywane jest ponadto babką pospolitą, zwyczajną, szeroką, wielką oraz...
Czystek ekologiczny jest rewelacyjny do popijania zamiast zwykłej herbaty. Gromadzi naturalnie występujące przeciwutleniacze. Pomaga bronić komórki i tkanki przed utlenianiem. 100 g.
Przywrotnik to roślina występująca na terenie Europy, z reguły w zaroślach, na mokrych łąkach czy podmokłych obrzeżach lasów. Kwitnie od maja do czerwca, a w celach leczniczych wykorzystuje się jej...
Bez czarny to szeroko rozprzestrzeniona w Europie, a także w Polsce roślina. Jest popularną rośliną używaną w celach leczniczych od wieków. W medycynie ludowej bez czarny wykorzystywany był do...
Głóg to krzew osiągający wysokość 2 metrów, który w maju i czerwcu zniewala wyglądem i zapachem swych białych, czerwonych i bladoróżowych kwiatów. Głóg w medycynie ludowej i każdego miłośnika...
Mięta pieprzowa zniewala swym swieżym smakiem i aromatem. Ma szczególnie szerokie wykorzystanie spożywcze. Miętę stosuje się jako przyprawę do sałatek, serów, potraw mięsnych czy zup. Polecamy...
Dziurawiec zwyczajny to roślina szeroko rozpowszechniona na świecie. Występuje naturalnie na terenach północnoafrykańskich, zachodnioazjatyckich, południowoamerykańskich oraz europejskich. W Polsce...
Rumianek kwitnie od maja do jesieni, niekiedy nawet dwa razy w roku. To roślina światłolubna i wymagająca. Nieprzeciętny zamiennik herbaty. Ma charakterystyczny, miły smak. Rumianek pospolity...