Babka szerokolistna występuje na terenach europejskich i w Azji Północnej i Środkowej. Zbieramy ją od maja do września. Zioło nazywane jest w dodatku babką pospolitą, zwyczajną, szeroką, wielką, a...
Jemioła to zielony kulisty, pasożytniczy krzew, który rośnie na konarach i pniach drzew. Konwencjonalnie kojarzy się z wieszaną pod sufitem ozdobą świąteczną, pod którą trzeba się pocałować,...
Herbatkę profesjonalną mogą popijać dorośli i dzieci poprzez długi czas, a choćby całe życie. W jej skład wchodzą między innymi specjalnie dobrane pąki kwiatu dziewanny. Specyficzny aromat kojącego...
Kocanka występuje na terenie większości krajów Europy oraz na Syberii. W Polsce możemy spotkać ją na wydmach, nieużytkach, czasami ponadto w lasach. Lubi glebę piaszczystą i suchą. Kwitnie od lipca...
Herbatka EcoBlik Hetmańska to niezwykła kompozycja. Swój rewelacyjny aromat zawdzięcza ona połączeniu lebiodki i majeranku. Obecność zaś babki lancetowatej, a także ślazu – równocześnie liści, jak...
Przytulia to roślina o bardzo atrakcyjnej historii. Choć już od dawna zielarze stosowali ją na przeróżne dolegliwości. Przytulia występuje praktycznie na całej powierzchni Europy, a także w...
Herbatka EcoBlik Dworska to niezwykłe połączenie bogactwa przywrotnika, krwawnika, jasnoty białej z babką szerokolistną i słonecznym nagietkiem. Taka delikatna, ożywiająca herbatka z pewnością...
Herbatka EcoBlik Magnacka to kojąca w smaku mieszanka pięciu ziół. Bogaty aromat wyrazistego dziurawca, orzeźwiającej melisy i delikatnego rumianku nie tylko wprowadza w perfekcyjny nastrój, ale...
Herbatka EcoBlik Ambrozja to pachnąca letnim słońcem herbatka, nieprzeciętny sposób na dokuczliwe zimno. Przyjemnie rozgrzewająca, subtelnie łączy w sobie delikatność macierzanki i rumianku oraz...
Herbatka EcoBlik Królewska to intensywna równocześnie w smaku, jak i aromacie kompozycja specjalnie dobranych ziół. Zawarte w niej kwiaty nagietka i krwawnika w dodatku wprowadzają nieco słodkawe...
Herbatka Ziemiańska znamionuje się istotnie subtelnym smakiem. Jest to kombinacja młodych listków poziomki, jeżyny i czarnej porzeczki oraz dostatek aromatu kwiatu głogu i czerwonych owoców...
Wierzbownica drobnokwiatowa to zioło z typu Epilobium. Jej parametry lecznicze są prawidłowo znane w Europie i Azji, gdzie przede wszystkim występuje. Podobnie jak inne rośliny z grupy Epilobium,...
Kurdybanek bluszczyk to zioło szeroko znane w Europie. Występuje na większości jej terenów, a w Polsce klasyfikuje się go jako roślinę pospolitą, rosnącą najczęściej w lasach i na przydrożach....
Pai Mu Tan to jedna z najszczególniej tradycyjnych oraz najkorzystniejszych białych herbat. Pochodzi z Fujianu, południowo-wschodniej prowincji Chin. Pai Mu Tan stanowi mieszankę młodych listków...
Kozłek lekarski rośnie w Europie, Azji, Ameryce Północnej. W Polsce jest szczególnie lubiany, występuje pospolicie, lecz może być także uprawiany. Zwykle możemy go spotkać na terenach wilgotnych, w...
Przetacznik leśny, zwany przetacznikiem lekarskim, jest zielem pomocnym w leczeniu wielu dolegliwości, za co jest doceniany od wielu lat. Wykorzystywany był w formie okładów, które obniża trądzik i...
Babka szerokolistna występuje na terenach europejskich i w Azji Północnej i Środkowej. Zbieramy ją od maja do września. Zioło nazywane jest jeszcze babką pospolitą, zwyczajną, szeroką, wielką oraz...
Czystek ekologiczny jest znakomity do popijania zamiast zwykłej herbaty. Gromadzi naturalnie występujące przeciwutleniacze. Pomaga chronić komórki i tkanki przed utlenianiem. 100 g.
Przywrotnik to roślina występująca na terenie Europy, przede wszystkim w zaroślach, na mokrych łąkach czy podmokłych obrzeżach lasów. Kwitnie od maja do czerwca, a w celach leczniczych wykorzystuje...
Bez czarny to szeroko rozprzestrzeniona w Europie oraz w Polsce roślina. Jest popularną rośliną stosowaną w celach leczniczych od wieków. W medycynie ludowej bez czarny wykorzystywany był do...
Głóg to krzew osiągający wysokość 2 metrów, który w maju i czerwcu olśniewa wyglądem oraz zapachem swych białych, czerwonych i bladoróżowych kwiatów. Głóg w medycynie ludowej, a także każdego...
Mięta pieprzowa zachwyca swym swieżym smakiem i aromatem. Ma nad wyraz znaczne użycie spożywcze. Miętę stosuje się jako przyprawę do sałatek, serów, potraw mięsnych czy zup. Polecamy przygotowanie...
Dziurawiec zwyczajny to roślina szeroko rozpowszechniona na świecie. Występuje naturalnie na terenach północnoafrykańskich, zachodnioazjatyckich, południowoamerykańskich, a także europejskich. W...
Rumianek kwitnie od maja do jesieni, niekiedy choćby dwa razy w roku. To roślina światłolubna i wymagająca. Nadzwyczajny zamiennik herbaty. Ma typowy, błogi smak. Rumianek pospolity wspomaga i...