Babka szerokolistna występuje na terenach europejskich oraz w Azji Północnej i Środkowej. Zbieramy ją od maja do września. Zioło nazywane jest na dodatek babką pospolitą, zwyczajną, szeroką, wielką...
Jemioła to zielony kulisty, pasożytniczy krzew, który rośnie na konarach i pniach drzew. Konwencjonalnie kojarzy się z wieszaną pod sufitem ozdobą świąteczną, pod którą trzeba się pocałować,...
Herbatkę fachową mogą popijać dorośli i dzieci poprzez długi czas, a choćby całe życie. W jej skład wchodzą pomiędzy innymi specjalnie dobrane pąki kwiatu dziewanny. Charakterystyczny aromat...
Kocanka występuje na terenie większości krajów Europy oraz na Syberii. W Polsce możemy spotkać ją na wydmach, nieużytkach, czasami dodatkowo w lasach. Lubi glebę piaszczystą i suchą. Kwitnie od...
Herbatka EcoBlik Hetmańska to niezwykła kompozycja. Swój perfekcyjny aromat zawdzięcza ona połączeniu lebiodki i majeranku. Występowanie zaś babki lancetowatej, a także ślazu – zarówno liści, jak i...
Przytulia to roślina o wyjątkowo interesującej historii. Choć już od dawna zielarze stosowali ją na rozmaite dolegliwości. Przytulia występuje praktycznie na całej powierzchni Europy oraz w...
Herbatka EcoBlik Dworska to niezwykłe połączenie bogactwa przywrotnika, krwawnika, jasnoty białej z babką szerokolistną i słonecznym nagietkiem. Taka delikatna, ożywiająca herbatka na pewno zadziwi...
Herbatka EcoBlik Magnacka to kojąca w smaku mieszanka pięciu ziół. Bogaty aromat wyrazistego dziurawca, orzeźwiającej melisy i delikatnego rumianku nie tylko wprowadza w perfekcyjny nastrój, lecz...
Herbatka EcoBlik Ambrozja to pachnąca letnim słońcem herbatka, wyśmienity sposób na dokuczliwe zimno. Przyjemnie rozgrzewająca, subtelnie łączy w sobie delikatność macierzanki i rumianku, a także...
Herbatka EcoBlik Królewska to intensywna zarówno w smaku, jak i aromacie kompilacja specjalnie dobranych ziół. Zawarte w niej kwiaty nagietka i krwawnika dodatkowo wprowadzają nieco słodkawe nuty...
Herbatka Ziemiańska charakteryzuje się wyjątkowo subtelnym smakiem. Jest to kompozycja młodych listków poziomki, jeżyny i czarnej porzeczki, a także bogactwo aromatu kwiatu głogu i czerwonych...
Wierzbownica drobnokwiatowa to zioło z rodzaju Epilobium. Jej właściwości lecznicze są korzystnie znane w Europie i Azji, gdzie przeważnie występuje. Podobnie jak inne rośliny z grupy Epilobium,...
Kurdybanek bluszczyk to zioło szeroko znane w Europie. Występuje na większości jej terenów, a w Polsce klasyfikuje się go jako roślinę pospolitą, rosnącą typowo w lasach i na przydrożach....
Pai Mu Tan to jedna z najmocniej konwencjonalnych oraz najlepszych białych herbat. Pochodzi z Fujianu, południowo-wschodniej prowincji Chin. Pai Mu Tan stanowi mieszankę młodych listków, a także...
Kozłek lekarski rośnie w Europie, Azji, Ameryce Północnej. W Polsce jest niezwykle modny, występuje pospolicie, lecz może być także uprawiany. Głównie możemy go spotkać na terenach wilgotnych, w...
Przetacznik leśny, zwany przetacznikiem lekarskim, jest zielem pomocnym w leczeniu wielu dolegliwości, za co jest doceniany od wielu lat. Wykorzystywany był w formie okładów, które obniża trądzik i...
Babka szerokolistna występuje na terenach europejskich oraz w Azji Północnej i Środkowej. Zbieramy ją od maja do września. Zioło nazywane jest dodatkowo babką pospolitą, zwyczajną, szeroką, wielką,...
Czystek naturalny jest wyśmienity do popijania zamiast zwykłej herbaty. Zawiera naturalnie występujące przeciwutleniacze. Pomaga chronić komórki i tkanki przed utlenianiem. 100 g.
Przywrotnik to roślina występująca na terenie Europy, na ogół w zaroślach, na mokrych łąkach czy podmokłych obrzeżach lasów. Kwitnie od maja do czerwca, a w celach leczniczych wykorzystuje się jej...
Bez czarny to szeroko rozprzestrzeniona w Europie, a także w Polsce roślina. Jest popularną rośliną wykorzystywaną w celach leczniczych od wieków. W medycynie ludowej bez czarny stosowany był do...
Głóg to krzew osiągający wysokość 2 metrów, który w maju i czerwcu olśniewa wyglądem, a także zapachem swoich białych, czerwonych i bladoróżowych kwiatów. Głóg w medycynie ludowej oraz każdego...
Mięta pieprzowa olśniewa swym swieżym smakiem i aromatem. Ma niezwykle znaczne zastosowanie spożywcze. Miętę stosuje się jako przyprawę do sałatek, serów, potraw mięsnych czy zup. Polecamy...
Dziurawiec zwyczajny to roślina szeroko rozpowszechniona na świecie. Występuje naturalnie na terenach północnoafrykańskich, zachodnioazjatyckich, południowoamerykańskich i europejskich. W Polsce...
Rumianek kwitnie od maja do jesieni, niekiedy nawet dwa razy w roku. To roślina światłolubna i wymagająca. Nadzwyczajny zamiennik herbaty. Ma typowy, przyjemny smak. Rumianek pospolity wspomaga i...