Jemioła to zielony kulisty, pasożytniczy krzew, który rośnie na konarach i pniach drzew. Klasycznie kojarzy się z wieszaną pod sufitem ozdobą świąteczną, pod którą trzeba się pocałować, natomiast...
Herbatkę profesjonalną mogą popijać dorośli i dzieci poprzez długi czas, a nawet całe życie. W jej skład wchodzą między innymi specjalnie przypasowane pąki kwiatu dziewanny. Specyficzny aromat...
Kocanka występuje na terenie większości krajów Europy oraz na Syberii. W Polsce możemy spotkać ją na wydmach, nieużytkach, czasami również w lasach. Lubi glebę piaszczystą i suchą. Kwitnie od lipca...
Herbatka EcoBlik Hetmańska to niezwykła kompilacja. Swój genialny aromat zawdzięcza ona połączeniu lebiodki i majeranku. Obecność zaś babki lancetowatej oraz ślazu – równocześnie liści, jak i jego...
Przytulia to roślina o nad wyraz ciekawej historii. Choć już od dawna zielarze stosowali ją na najróżniejsze dolegliwości. Przytulia występuje praktycznie na całej powierzchni Europy oraz w...
Herbatka EcoBlik Dworska to niezwykłe połączenie bogactwa przywrotnika, krwawnika, jasnoty białej z babką szerokolistną i słonecznym nagietkiem. Taka delikatna, ożywiająca herbatka z pewnością...
Herbatka EcoBlik Magnacka to kojąca w smaku mieszanka pięciu ziół. Bogaty aromat wyrazistego dziurawca, orzeźwiającej melisy i delikatnego rumianku nie tylko wprowadza w świetny nastrój, ale także...
Herbatka EcoBlik Ambrozja to pachnąca letnim słońcem herbatka, perfekcyjny sposób na dokuczliwe zimno. Przyjemnie rozgrzewająca, subtelnie łączy w sobie delikatność macierzanki i rumianku i...
Herbatka EcoBlik Królewska to intensywna jednocześnie w smaku, jak i aromacie kompozycja specjalnie dopasowanych ziół. Zawarte w niej kwiaty nagietka i krwawnika na dodatek wprowadzają nieco...
Herbatka Ziemiańska znamionuje się nad wyraz subtelnym smakiem. Jest to kompilacja młodych listków poziomki, jeżyny i czarnej porzeczki i dostatek aromatu kwiatu głogu i czerwonych owoców...
Wierzbownica drobnokwiatowa to zioło z typu Epilobium. Jej właściwości lecznicze są należycie znane w Europie i Azji, gdzie zwykle występuje. Podobnie jak inne rośliny z grupy Epilobium, użytkowane...
Kurdybanek bluszczyk to zioło szeroko znane w Europie. Występuje na większości jej terenów, a w Polsce klasyfikuje się go jako roślinę pospolitą, rosnącą przede wszystkim w lasach i na przydrożach....
Pai Mu Tan to jedna z najszczególniej klasycznych, a także najkorzystniejszych białych herbat. Pochodzi z Fujianu, południowo-wschodniej prowincji Chin. Pai Mu Tan stanowi mieszankę młodych listków...
Kozłek lekarski rośnie w Europie, Azji, Ameryce Północnej. W Polsce jest nad wyraz lubiany, występuje pospolicie, ale może być także uprawiany. Typowo możemy go spotkać na terenach wilgotnych, w...
Przetacznik leśny, zwany przetacznikiem lekarskim, jest zielem pomocnym w leczeniu wielu dolegliwości, za co jest doceniany od wielu lat. Użytkowany był w formie okładów, które obniża trądzik i...
Babka szerokolistna występuje na terenach europejskich oraz w Azji Północnej i Środkowej. Zbieramy ją od maja do września. Zioło nazywane jest ponadto babką pospolitą, zwyczajną, szeroką, wielką...
Czystek organiczny jest znakomity do popijania zamiast zwykłej herbaty. Mieści naturalnie występujące przeciwutleniacze. Pomaga bronić komórki i tkanki przed utlenianiem. 100 g.
Przywrotnik to roślina występująca na terenie Europy, w głównej mierze w zaroślach, na mokrych łąkach czy podmokłych obrzeżach lasów. Kwitnie od maja do czerwca, a w celach leczniczych wykorzystuje...
Bez czarny to szeroko rozprzestrzeniona w Europie, a także w Polsce roślina. Jest popularną rośliną użytkowaną w celach leczniczych od wieków. W medycynie ludowej bez czarny stosowany był do...
Głóg to krzew osiągający wysokość 2 metrów, który w maju i czerwcu zachwyca wyglądem i zapachem swoich białych, czerwonych i bladoróżowych kwiatów. Głóg w medycynie ludowej oraz każdego miłośnika...
Mięta pieprzowa olśniewa swoim swieżym smakiem i aromatem. Ma bardzo wielkie wykorzystanie spożywcze. Miętę stosuje się jako przyprawę do sałatek, serów, potraw mięsnych czy zup. Polecamy...
Dziurawiec zwyczajny to roślina szeroko rozpowszechniona na świecie. Występuje naturalnie na terenach północnoafrykańskich, zachodnioazjatyckich, południowoamerykańskich i europejskich. W Polsce...
Rumianek kwitnie od maja do jesieni, niekiedy choćby dwa razy w roku. To roślina światłolubna i wymagająca. Perfekcyjny zamiennik herbaty. Ma charakterystyczny, miły smak. Rumianek pospolity...
Skrzyp, nazywany jeszcze jodełką, końskim ogonem i krzemiówką, swoją podstawową nazwę zawdzięcza skrzypiącemu dźwiękowi, jaki towarzyszy zgniataniu jego świeżych gałązek. Wynika to z wysokiej...