Babka szerokolistna występuje na terenach europejskich oraz w Azji Północnej i Środkowej. Zbieramy ją od maja do września. Zioło nazywane jest dodatkowo babką pospolitą, zwyczajną, szeroką, wielką...
Jemioła to zielony kulisty, pasożytniczy krzew, który rośnie na konarach i pniach drzew. Klasycznie kojarzy się z wieszaną pod sufitem ozdobą świąteczną, pod którą trzeba się pocałować, natomiast...
Herbatkę fachową mogą popijać dorośli i dzieci przez długi czas, a choćby całe życie. W jej skład wchodzą pomiędzy innymi specjalnie przypasowane pąki kwiatu dziewanny. Typowy aromat kojącego...
Kocanka występuje na terenie większości krajów Europy oraz na Syberii. W Polsce możemy spotkać ją na wydmach, nieużytkach, czasami jeszcze w lasach. Lubi glebę piaszczystą i suchą. Kwitnie od lipca...
Herbatka EcoBlik Hetmańska to niezwykła kombinacja. Swój idealny aromat zawdzięcza ona połączeniu lebiodki i majeranku. Obecność zaś babki lancetowatej, a także ślazu – równocześnie liści, jak i...
Przytulia to roślina o niezwykle ciekawej historii. Choć już od dawna zielarze stosowali ją na najróżniejsze dolegliwości. Przytulia występuje praktycznie na całej powierzchni Europy i w Zachodniej...
Herbatka EcoBlik Dworska to niezwykłe połączenie bogactwa przywrotnika, krwawnika, jasnoty białej z babką szerokolistną oraz słonecznym nagietkiem. Taka delikatna, ożywiająca herbatka niewątpliwie...
Herbatka EcoBlik Magnacka to kojąca w smaku mieszanka pięciu ziół. Bogaty aromat wyrazistego dziurawca, orzeźwiającej melisy i delikatnego rumianku nie tylko wprowadza w rewelacyjny nastrój, ale...
Herbatka EcoBlik Ambrozja to pachnąca letnim słońcem herbatka, genialny sposób na dokuczliwe zimno. Przyjemnie rozgrzewająca, subtelnie łączy w sobie delikatność macierzanki i rumianku, a także...
Herbatka EcoBlik Królewska to intensywna jednocześnie w smaku, jak i aromacie kompilacja specjalnie przypasowanych ziół. Zawarte w niej kwiaty nagietka i krwawnika ponadto wprowadzają nieco...
Herbatka Ziemiańska znamionuje się istotnie subtelnym smakiem. Jest to kombinacja młodych listków poziomki, jeżyny i czarnej porzeczki i bogactwo aromatu kwiatu głogu, a także czerwonych owoców...
Wierzbownica drobnokwiatowa to zioło z typu Epilobium. Jej atrybuty lecznicze są korzystnie znane w Europie i Azji, gdzie w głównej mierze występuje. Podobnie jak inne rośliny z grupy Epilobium,...
Kurdybanek bluszczyk to zioło szeroko znane w Europie. Występuje na większości jej terenów, a w Polsce klasyfikuje się go jako roślinę pospolitą, rosnącą przede wszystkim w lasach i na przydrożach....
Pai Mu Tan to jedna z najmocniej klasycznych oraz najlepszych białych herbat. Pochodzi z Fujianu, południowo-wschodniej prowincji Chin. Pai Mu Tan stanowi mieszankę młodych listków, a także pączków...
Kozłek lekarski rośnie w Europie, Azji, Ameryce Północnej. W Polsce jest nad wyraz popularny, występuje pospolicie, ale może być także uprawiany. Najczęściej możemy go spotkać na terenach...
Przetacznik leśny, zwany przetacznikiem lekarskim, jest zielem pomocnym w leczeniu wielu dolegliwości, za co jest doceniany od wielu lat. Wykorzystywany był w formie okładów, które zniża trądzik i...
Babka szerokolistna występuje na terenach europejskich oraz w Azji Północnej i Środkowej. Zbieramy ją od maja do września. Zioło nazywane jest także babką pospolitą, zwyczajną, szeroką, wielką oraz...
Czystek naturalny jest genialny do popijania zamiast zwykłej herbaty. Posiada naturalnie występujące przeciwutleniacze. Pomaga chronić komórki i tkanki przed utlenianiem. 100 g.
Przywrotnik to roślina występująca na terenie Europy, przede wszystkim w zaroślach, na mokrych łąkach czy podmokłych obrzeżach lasów. Kwitnie od maja do czerwca, a w celach leczniczych wykorzystuje...
Bez czarny to szeroko rozprzestrzeniona w Europie i w Polsce roślina. Jest popularną rośliną użytkowaną w celach leczniczych od wieków. W medycynie ludowej bez czarny użytkowany był do leczenia...
Głóg to krzew osiągający wysokość 2 metrów, który w maju i czerwcu zniewala wyglądem oraz zapachem swoich białych, czerwonych i bladoróżowych kwiatów. Głóg w medycynie ludowej, a także każdego...
Tatarak rośnie nad brzegami jezior i stawów, a także wolno płynących rzek. Występuje w całej Europie, ale także w Azji i Ameryce Północnej. Sprawdza się zwłaszcza przy dolegliwościach układu...
Mięta pieprzowa olśniewa swym swieżym smakiem i aromatem. Ma szczególnie obfite użycie spożywcze. Miętę stosuje się jako przyprawę do sałatek, serów, potraw mięsnych czy zup. Polecamy przygotowanie...
Dziurawiec zwyczajny to roślina szeroko rozpowszechniona na świecie. Występuje naturalnie na terenach północnoafrykańskich, zachodnioazjatyckich, południowoamerykańskich, a także europejskich. W...