Babka szerokolistna występuje na terenach europejskich i w Azji Północnej i Środkowej. Zbieramy ją od maja do września. Zioło nazywane jest ponadto babką pospolitą, zwyczajną, szeroką, wielką i...
Jemioła to zielony kulisty, pasożytniczy krzew, który rośnie na konarach i pniach drzew. Klasycznie kojarzy się z wieszaną pod sufitem ozdobą świąteczną, pod którą trzeba się pocałować, natomiast...
Herbatkę profesjonalną mogą popijać dorośli i dzieci poprzez długi czas, a choćby całe życie. W jej skład wchodzą między innymi specjalnie dobrane pąki kwiatu dziewanny. Specyficzny aromat kojącego...
Kocanka występuje na terenie większości krajów Europy oraz na Syberii. W Polsce możemy spotkać ją na wydmach, nieużytkach, czasami w dodatku w lasach. Lubi glebę piaszczystą i suchą. Kwitnie od...
Herbatka EcoBlik Hetmańska to niezwykła kombinacja. Swój idealny aromat zawdzięcza ona połączeniu lebiodki i majeranku. Występowanie zaś babki lancetowatej, a także ślazu – jednocześnie liści, jak...
Przytulia to roślina o niezwykle atrakcyjnej historii. Choć już od dawna zielarze stosowali ją na rozmaite dolegliwości. Przytulia występuje praktycznie na całej powierzchni Europy, a także w...
Herbatka EcoBlik Dworska to niezwykłe połączenie bogactwa przywrotnika, krwawnika, jasnoty białej z babką szerokolistną i słonecznym nagietkiem. Taka delikatna, ożywiająca herbatka bez wątpienia...
Herbatka EcoBlik Magnacka to kojąca w smaku mieszanka pięciu ziół. Bogaty aromat wyrazistego dziurawca, orzeźwiającej melisy i delikatnego rumianku nie tylko wprowadza w świetny nastrój, lecz także...
Herbatka EcoBlik Ambrozja to pachnąca letnim słońcem herbatka, rewelacyjny sposób na dokuczliwe zimno. Przyjemnie rozgrzewająca, subtelnie łączy w sobie delikatność macierzanki i rumianku i...
Herbatka EcoBlik Królewska to intensywna jednocześnie w smaku, jak i aromacie kombinacja specjalnie przypasowanych ziół. Zawarte w niej kwiaty nagietka i krwawnika w dodatku wprowadzają nieco...
Herbatka Ziemiańska znamionuje się stanowczo subtelnym smakiem. Jest to kompilacja młodych listków poziomki, jeżyny i czarnej porzeczki i bogactwo aromatu kwiatu głogu, a także czerwonych owoców...
Wierzbownica drobnokwiatowa to zioło z typu Epilobium. Jej parametry lecznicze są dobrze znane w Europie i Azji, gdzie głównie występuje. Podobnie jak inne rośliny z grupy Epilobium, używane są...
Kurdybanek bluszczyk to zioło szeroko znane w Europie. Występuje na większości jej terenów, a w Polsce klasyfikuje się go jako roślinę pospolitą, rosnącą przede wszystkim w lasach i na przydrożach....
Pai Mu Tan to jedna z najbardziej konwencjonalnych i najlepszych białych herbat. Pochodzi z Fujianu, południowo-wschodniej prowincji Chin. Pai Mu Tan stanowi mieszankę młodych listków oraz pączków...
Kozłek lekarski rośnie w Europie, Azji, Ameryce Północnej. W Polsce jest niezwykle lubiany, występuje pospolicie, ale może być także uprawiany. Z reguły możemy go spotkać na terenach wilgotnych, w...
Przetacznik leśny, zwany przetacznikiem lekarskim, jest zielem pomocnym w leczeniu wielu dolegliwości, za co jest doceniany od wielu lat. Wykorzystywany był w formie okładów, które ogranicza...
Babka szerokolistna występuje na terenach europejskich i w Azji Północnej i Środkowej. Zbieramy ją od maja do września. Zioło nazywane jest dodatkowo babką pospolitą, zwyczajną, szeroką, wielką, a...
Czystek organiczny jest nadzwyczajny do popijania zamiast zwykłej herbaty. Zawiera naturalnie występujące przeciwutleniacze. Pomaga bronić komórki i tkanki przed utlenianiem. 100 g.
Przywrotnik to roślina występująca na terenie Europy, z zasady w zaroślach, na mokrych łąkach czy podmokłych obrzeżach lasów. Kwitnie od maja do czerwca, a w celach leczniczych wykorzystuje się jej...
Bez czarny to szeroko rozprzestrzeniona w Europie oraz w Polsce roślina. Jest popularną rośliną stosowaną w celach leczniczych od wieków. W medycynie ludowej bez czarny użytkowany był do leczenia...
Głóg to krzew osiągający wysokość 2 metrów, który w maju i czerwcu zniewala wyglądem oraz zapachem swoich białych, czerwonych i bladoróżowych kwiatów. Głóg w medycynie ludowej oraz każdego...
Tatarak rośnie nad brzegami jezior i stawów i wolno płynących rzek. Występuje w całej Europie, ale także w Azji i Ameryce Północnej. Sprawdza się zwłaszcza przy dolegliwościach układu pokarmowego....
Mięta pieprzowa zniewala swym swieżym smakiem i aromatem. Ma wyjątkowo duże wykorzystanie spożywcze. Miętę stosuje się jako przyprawę do sałatek, serów, potraw mięsnych czy zup. Polecamy...
Dziurawiec zwyczajny to roślina szeroko rozpowszechniona na świecie. Występuje naturalnie na terenach północnoafrykańskich, zachodnioazjatyckich, południowoamerykańskich oraz europejskich. W Polsce...