Babka szerokolistna występuje na terenach europejskich, a także w Azji Północnej i Środkowej. Zbieramy ją od maja do września. Zioło nazywane jest na dodatek babką pospolitą, zwyczajną, szeroką,...
Jemioła to zielony kulisty, pasożytniczy krzew, który rośnie na konarach i pniach drzew. Konwencjonalnie kojarzy się z wieszaną pod sufitem ozdobą świąteczną, pod którą trzeba się pocałować,...
Herbatkę fachową mogą popijać dorośli i dzieci przez długi czas, a nawet całe życie. W jej skład wchodzą między innymi specjalnie przypasowane pąki kwiatu dziewanny. Specyficzny aromat kojącego...
Kocanka występuje na terenie większości krajów Europy oraz na Syberii. W Polsce możemy spotkać ją na wydmach, nieużytkach, czasami jeszcze w lasach. Lubi glebę piaszczystą i suchą. Kwitnie od lipca...
Herbatka EcoBlik Hetmańska to niezwykła kompozycja. Swój wspaniały aromat zawdzięcza ona połączeniu lebiodki i majeranku. Występowanie zaś babki lancetowatej i ślazu – zarówno liści, jak i jego...
Przytulia to roślina o nad wyraz niebanalnej historii. Choć już od dawna zielarze stosowali ją na przeróżne dolegliwości. Przytulia występuje praktycznie na całej powierzchni Europy oraz w...
Herbatka EcoBlik Dworska to niezwykłe połączenie bogactwa przywrotnika, krwawnika, jasnoty białej z babką szerokolistną oraz słonecznym nagietkiem. Taka delikatna, ożywiająca herbatka z pewnością...
Herbatka EcoBlik Magnacka to kojąca w smaku mieszanka pięciu ziół. Bogaty aromat wyrazistego dziurawca, orzeźwiającej melisy i delikatnego rumianku nie tylko wprowadza w nieprzeciętny nastrój, ale...
Herbatka EcoBlik Ambrozja to pachnąca letnim słońcem herbatka, genialny sposób na dokuczliwe zimno. Przyjemnie rozgrzewająca, subtelnie łączy w sobie delikatność macierzanki i rumianku i wyrazisty...
Herbatka EcoBlik Królewska to intensywna zarówno w smaku, jak i aromacie kompozycja specjalnie dopasowanych ziół. Zawarte w niej kwiaty nagietka i krwawnika na dodatek wprowadzają nieco słodkawe...
Herbatka Ziemiańska charakteryzuje się wyjątkowo subtelnym smakiem. Jest to kompilacja młodych listków poziomki, jeżyny i czarnej porzeczki i mnogość aromatu kwiatu głogu oraz czerwonych owoców...
Wierzbownica drobnokwiatowa to zioło z typu Epilobium. Jej atrybuty lecznicze są dobrze znane w Europie i Azji, gdzie głównie występuje. Podobnie jak inne rośliny z grupy Epilobium, stosowane są...
Kurdybanek bluszczyk to zioło szeroko znane w Europie. Występuje na większości jej terenów, a w Polsce klasyfikuje się go jako roślinę pospolitą, rosnącą typowo w lasach i na przydrożach....
Pai Mu Tan to jedna z najszczególniej konwencjonalnych oraz najlepszych białych herbat. Pochodzi z Fujianu, południowo-wschodniej prowincji Chin. Pai Mu Tan stanowi mieszankę młodych listków i...
Kozłek lekarski rośnie w Europie, Azji, Ameryce Północnej. W Polsce jest niezwykle popularny, występuje pospolicie, lecz może być także uprawiany. Przeważnie możemy go spotkać na terenach...
Przetacznik leśny, zwany przetacznikiem lekarskim, jest zielem pomocnym w leczeniu wielu dolegliwości, za co jest doceniany od wielu lat. Używany był w formie okładów, które ogranicza trądzik i...
Babka szerokolistna występuje na terenach europejskich i w Azji Północnej i Środkowej. Zbieramy ją od maja do września. Zioło nazywane jest także babką pospolitą, zwyczajną, szeroką, wielką, a...
Czystek organiczny jest genialny do popijania zamiast zwykłej herbaty. Posiada naturalnie występujące przeciwutleniacze. Pomaga bronić komórki i tkanki przed utlenianiem. 100 g.
Przywrotnik to roślina występująca na terenie Europy, z zasady w zaroślach, na mokrych łąkach czy podmokłych obrzeżach lasów. Kwitnie od maja do czerwca, a w celach leczniczych wykorzystuje się jej...
Bez czarny to szeroko rozprzestrzeniona w Europie i w Polsce roślina. Jest popularną rośliną stosowaną w celach leczniczych od wieków. W medycynie ludowej bez czarny wykorzystywany był do leczenia...
Głóg to krzew osiągający wysokość 2 metrów, który w maju i czerwcu olśniewa wyglądem i zapachem swoich białych, czerwonych i bladoróżowych kwiatów. Głóg w medycynie ludowej, a także każdego...
Tatarak rośnie nad brzegami jezior i stawów i wolno płynących rzek. Występuje w całej Europie, lecz także w Azji i Ameryce Północnej. Sprawdza się zwłaszcza przy dolegliwościach układu pokarmowego....
Mięta pieprzowa olśniewa swoim swieżym smakiem i aromatem. Ma niezwykle obfite zastosowanie spożywcze. Miętę stosuje się jako przyprawę do sałatek, serów, potraw mięsnych czy zup. Polecamy...
Dziurawiec zwyczajny to roślina szeroko rozpowszechniona na świecie. Występuje naturalnie na terenach północnoafrykańskich, zachodnioazjatyckich, południowoamerykańskich i europejskich. W Polsce...