Jemioła to zielony kulisty, pasożytniczy krzew, który rośnie na konarach i pniach drzew. Klasycznie kojarzy się z wieszaną pod sufitem ozdobą świąteczną, pod którą trzeba się pocałować, natomiast...
Herbatkę mistrzowską mogą popijać dorośli i dzieci poprzez długi czas, a nawet całe życie. W jej skład wchodzą pomiędzy innymi specjalnie dopasowane pąki kwiatu dziewanny. Specyficzny aromat...
Kocanka występuje na terenie większości krajów Europy i na Syberii. W Polsce możemy spotkać ją na wydmach, nieużytkach, czasami ponadto w lasach. Lubi glebę piaszczystą i suchą. Kwitnie od lipca do...
Herbatka EcoBlik Hetmańska to niezwykła kompozycja. Swój genialny aromat zawdzięcza ona połączeniu lebiodki i majeranku. Występowanie zaś babki lancetowatej, a także ślazu – zarówno liści, jak i...
Przytulia to roślina o niezwykle interesującej historii. Choć już od dawna zielarze stosowali ją na zróżnicowane dolegliwości. Przytulia występuje praktycznie na całej powierzchni Europy, a także w...
Herbatka EcoBlik Dworska to niezwykłe połączenie bogactwa przywrotnika, krwawnika, jasnoty białej z babką szerokolistną, a także słonecznym nagietkiem. Taka delikatna, ożywiająca herbatka na pewno...
Herbatka EcoBlik Magnacka to kojąca w smaku mieszanka pięciu ziół. Bogaty aromat wyrazistego dziurawca, orzeźwiającej melisy i delikatnego rumianku nie tylko wprowadza w wspaniały nastrój, ale...
Herbatka EcoBlik Ambrozja to pachnąca letnim słońcem herbatka, idealny sposób na dokuczliwe zimno. Przyjemnie rozgrzewająca, subtelnie łączy w sobie delikatność macierzanki i rumianku i wyrazisty...
Herbatka EcoBlik Królewska to intensywna równocześnie w smaku, jak i aromacie kombinacja specjalnie dostosowanych ziół. Zawarte w niej kwiaty nagietka i krwawnika ponadto wprowadzają nieco słodkawe...
Herbatka Ziemiańska cechuje się niezwykle subtelnym smakiem. Jest to kompozycja młodych listków poziomki, jeżyny i czarnej porzeczki i różnorodność aromatu kwiatu głogu i czerwonych owoców...
elitarne masło rozświetlające Cuccio Shimmer Butter z delikatną poświatą opalizującą. Wzbogacone olejem z moringi i masłem z nasion mango, to klucz do pełnej blasku, nawilżonej i odżywionej skóry....
Wierzbownica drobnokwiatowa to zioło z typu Epilobium. Jej właściwości lecznicze są dobrze znane w Europie i Azji, gdzie z zasady występuje. Podobnie jak inne rośliny z grupy Epilobium, używane są...
Kurdybanek bluszczyk to zioło szeroko znane w Europie. Występuje na większości jej terenów, a w Polsce klasyfikuje się go jako roślinę pospolitą, rosnącą typowo w lasach i na przydrożach....
Pai Mu Tan to jedna z najmocniej tradycyjnych, a także najlepszych białych herbat. Pochodzi z Fujianu, południowo-wschodniej prowincji Chin. Pai Mu Tan stanowi mieszankę młodych listków, a także...
Kozłek lekarski rośnie w Europie, Azji, Ameryce Północnej. W Polsce jest nad wyraz popularny, występuje pospolicie, ale może być także uprawiany. Przede wszystkim możemy go spotkać na terenach...
Przetacznik leśny, zwany przetacznikiem lekarskim, jest zielem pomocnym w leczeniu wielu dolegliwości, za co jest doceniany od wielu lat. Używany był w formie okładów, które zmniejsza trądzik i...
Babka szerokolistna występuje na terenach europejskich oraz w Azji Północnej i Środkowej. Zbieramy ją od maja do września. Zioło nazywane jest także babką pospolitą, zwyczajną, szeroką, wielką oraz...
Czystek ekologiczny jest doskonały do popijania zamiast zwykłej herbaty. Posiada naturalnie występujące przeciwutleniacze. Pomaga chronić komórki i tkanki przed utlenianiem. 100 g.
Przywrotnik to roślina występująca na terenie Europy, głównie w zaroślach, na mokrych łąkach czy podmokłych obrzeżach lasów. Kwitnie od maja do czerwca, a w celach leczniczych wykorzystuje się jej...
Bez czarny to szeroko rozprzestrzeniona w Europie, a także w Polsce roślina. Jest popularną rośliną użytkowaną w celach leczniczych od wieków. W medycynie ludowej bez czarny użytkowany był do...
Głóg to krzew osiągający wysokość 2 metrów, który w maju i czerwcu oszałamia wyglądem oraz zapachem swoich białych, czerwonych i bladoróżowych kwiatów. Głóg w medycynie ludowej i każdego miłośnika...
Mięta pieprzowa zachwyca swoim swieżym smakiem i aromatem. Ma bardzo znaczne użycie spożywcze. Miętę stosuje się jako przyprawę do sałatek, serów, potraw mięsnych czy zup. Polecamy przygotowanie...
Dziurawiec zwyczajny to roślina szeroko rozpowszechniona na świecie. Występuje naturalnie na terenach północnoafrykańskich, zachodnioazjatyckich, południowoamerykańskich, a także europejskich. W...
Rumianek kwitnie od maja do jesieni, niekiedy nawet dwa razy w roku. To roślina światłolubna i wymagająca. Wyśmienity zamiennik herbaty. Ma specyficzny, błogi smak. Rumianek pospolity wspomaga i...