Babka szerokolistna występuje na terenach europejskich, a także w Azji Północnej i Środkowej. Zbieramy ją od maja do września. Zioło nazywane jest też babką pospolitą, zwyczajną, szeroką, wielką i...
Jemioła to zielony kulisty, pasożytniczy krzew, który rośnie na konarach i pniach drzew. Konwencjonalnie kojarzy się z wieszaną pod sufitem ozdobą świąteczną, pod którą trzeba się pocałować,...
Herbatkę profesjonalną mogą popijać dorośli i dzieci poprzez długi czas, a nawet całe życie. W jej skład wchodzą pomiędzy innymi specjalnie dostosowane pąki kwiatu dziewanny. Specyficzny aromat...
Kocanka występuje na terenie większości krajów Europy i na Syberii. W Polsce możemy spotkać ją na wydmach, nieużytkach, czasami w dodatku w lasach. Lubi glebę piaszczystą i suchą. Kwitnie od lipca...
Herbatka EcoBlik Hetmańska to niezwykła kompilacja. Swój wyśmienity aromat zawdzięcza ona połączeniu lebiodki i majeranku. Obecność zaś babki lancetowatej, a także ślazu – zarówno liści, jak i jego...
Przytulia to roślina o nad wyraz atrakcyjnej historii. Choć już od dawna zielarze stosowali ją na najróżniejsze dolegliwości. Przytulia występuje praktycznie na całej powierzchni Europy, a także w...
Herbatka EcoBlik Dworska to niezwykłe połączenie bogactwa przywrotnika, krwawnika, jasnoty białej z babką szerokolistną i słonecznym nagietkiem. Taka delikatna, ożywiająca herbatka na pewno zadziwi...
ekskluzywne masło rozświetlające Cuccio Shimmer Butter z delikatną poświatą opalizującą. Wzbogacone olejem z moringi i masłem z nasion mango, to klucz do pełnej blasku, nawilżonej i odżywionej...
Herbatka EcoBlik Magnacka to kojąca w smaku mieszanka pięciu ziół. Bogaty aromat wyrazistego dziurawca, orzeźwiającej melisy i delikatnego rumianku nie tylko wprowadza w nieprzeciętny nastrój, lecz...
Herbatka EcoBlik Ambrozja to pachnąca letnim słońcem herbatka, doskonały sposób na dokuczliwe zimno. Przyjemnie rozgrzewająca, subtelnie łączy w sobie delikatność macierzanki i rumianku i wyrazisty...
Herbatka EcoBlik Królewska to intensywna równocześnie w smaku, jak i aromacie kombinacja specjalnie dobranych ziół. Zawarte w niej kwiaty nagietka i krwawnika dodatkowo wprowadzają nieco słodkawe...
Herbatka Ziemiańska charakteryzuje się szczególnie subtelnym smakiem. Jest to kombinacja młodych listków poziomki, jeżyny i czarnej porzeczki oraz mnogość aromatu kwiatu głogu, a także czerwonych...
Wierzbownica drobnokwiatowa to zioło z typu Epilobium. Jej atrybuty lecznicze są prawidłowo znane w Europie i Azji, gdzie przede wszystkim występuje. Podobnie jak inne rośliny z grupy Epilobium,...
Kurdybanek bluszczyk to zioło szeroko znane w Europie. Występuje na większości jej terenów, a w Polsce klasyfikuje się go jako roślinę pospolitą, rosnącą na ogół w lasach i na przydrożach....
Pai Mu Tan to jedna z najszczególniej konwencjonalnych oraz najlepszych białych herbat. Pochodzi z Fujianu, południowo-wschodniej prowincji Chin. Pai Mu Tan stanowi mieszankę młodych listków, a...
Kozłek lekarski rośnie w Europie, Azji, Ameryce Północnej. W Polsce jest bardzo popularny, występuje pospolicie, lecz może być także uprawiany. Przede wszystkim możemy go spotkać na terenach...
Przetacznik leśny, zwany przetacznikiem lekarskim, jest zielem pomocnym w leczeniu wielu dolegliwości, za co jest doceniany od wielu lat. Używany był w formie okładów, które ogranicza trądzik i...
Babka szerokolistna występuje na terenach europejskich, a także w Azji Północnej i Środkowej. Zbieramy ją od maja do września. Zioło nazywane jest także babką pospolitą, zwyczajną, szeroką, wielką,...
Czystek ekologiczny jest nadzwyczajny do popijania zamiast zwykłej herbaty. Posiada naturalnie występujące przeciwutleniacze. Pomaga bronić komórki i tkanki przed utlenianiem. 100 g.
Przywrotnik to roślina występująca na terenie Europy, z zasady w zaroślach, na mokrych łąkach czy podmokłych obrzeżach lasów. Kwitnie od maja do czerwca, a w celach leczniczych wykorzystuje się jej...
Bez czarny to szeroko rozprzestrzeniona w Europie, a także w Polsce roślina. Jest popularną rośliną użytkowaną w celach leczniczych od wieków. W medycynie ludowej bez czarny użytkowany był do...
Głóg to krzew osiągający wysokość 2 metrów, który w maju i czerwcu olśniewa wyglądem oraz zapachem swych białych, czerwonych i bladoróżowych kwiatów. Głóg w medycynie ludowej oraz każdego miłośnika...
Mięta pieprzowa olśniewa swoim swieżym smakiem i aromatem. Ma nad wyraz obszerne zastosowanie spożywcze. Miętę stosuje się jako przyprawę do sałatek, serów, potraw mięsnych czy zup. Polecamy...
Dziurawiec zwyczajny to roślina szeroko rozpowszechniona na świecie. Występuje naturalnie na terenach północnoafrykańskich, zachodnioazjatyckich, południowoamerykańskich oraz europejskich. W Polsce...