Babka szerokolistna występuje na terenach europejskich i w Azji Północnej i Środkowej. Zbieramy ją od maja do września. Zioło nazywane jest ponadto babką pospolitą, zwyczajną, szeroką, wielką i...
Jemioła to zielony kulisty, pasożytniczy krzew, który rośnie na konarach i pniach drzew. Konwencjonalnie kojarzy się z wieszaną pod sufitem ozdobą świąteczną, pod którą trzeba się pocałować,...
Herbatkę fachową mogą popijać dorośli i dzieci przez długi czas, a choćby całe życie. W jej skład wchodzą pomiędzy innymi specjalnie dostosowane pąki kwiatu dziewanny. Charakterystyczny aromat...
Kocanka występuje na terenie większości krajów Europy, a także na Syberii. W Polsce możemy spotkać ją na wydmach, nieużytkach, czasami jeszcze w lasach. Lubi glebę piaszczystą i suchą. Kwitnie od...
Herbatka EcoBlik Hetmańska to niezwykła kombinacja. Swój wspaniały aromat zawdzięcza ona połączeniu lebiodki i majeranku. Występowanie zaś babki lancetowatej i ślazu – równocześnie liści, jak i...
Przytulia to roślina o bardzo interesującej historii. Choć już od dawna zielarze stosowali ją na rozmaite dolegliwości. Przytulia występuje praktycznie na całej powierzchni Europy, a także w...
Herbatka EcoBlik Dworska to niezwykłe połączenie bogactwa przywrotnika, krwawnika, jasnoty białej z babką szerokolistną oraz słonecznym nagietkiem. Taka delikatna, ożywiająca herbatka bez dwóch...
Herbatka EcoBlik Magnacka to kojąca w smaku mieszanka pięciu ziół. Bogaty aromat wyrazistego dziurawca, orzeźwiającej melisy i delikatnego rumianku nie tylko wprowadza w genialny nastrój, ale także...
Herbatka EcoBlik Ambrozja to pachnąca letnim słońcem herbatka, nieprzeciętny sposób na dokuczliwe zimno. Przyjemnie rozgrzewająca, subtelnie łączy w sobie delikatność macierzanki i rumianku i...
Herbatka EcoBlik Królewska to intensywna jednocześnie w smaku, jak i aromacie kompilacja specjalnie przypasowanych ziół. Zawarte w niej kwiaty nagietka i krwawnika na dodatek wprowadzają nieco...
Herbatka Ziemiańska znamionuje się szczególnie subtelnym smakiem. Jest to kompozycja młodych listków poziomki, jeżyny i czarnej porzeczki oraz bogactwo aromatu kwiatu głogu oraz czerwonych owoców...
Wierzbownica drobnokwiatowa to zioło z typu Epilobium. Jej parametry lecznicze są korzystnie znane w Europie i Azji, gdzie przede wszystkim występuje. Podobnie jak inne rośliny z grupy Epilobium,...
Kurdybanek bluszczyk to zioło szeroko znane w Europie. Występuje na większości jej terenów, a w Polsce klasyfikuje się go jako roślinę pospolitą, rosnącą typowo w lasach i na przydrożach....
Pai Mu Tan to jedna z najbardziej klasycznych oraz najlepszych białych herbat. Pochodzi z Fujianu, południowo-wschodniej prowincji Chin. Pai Mu Tan stanowi mieszankę młodych listków, a także...
Kozłek lekarski rośnie w Europie, Azji, Ameryce Północnej. W Polsce jest wyjątkowo lubiany, występuje pospolicie, lecz może być także uprawiany. Z zasady możemy go spotkać na terenach wilgotnych, w...
Przetacznik leśny, zwany przetacznikiem lekarskim, jest zielem pomocnym w leczeniu wielu dolegliwości, za co jest doceniany od wielu lat. Wykorzystywany był w formie okładów, które zniża trądzik i...
Babka szerokolistna występuje na terenach europejskich oraz w Azji Północnej i Środkowej. Zbieramy ją od maja do września. Zioło nazywane jest jeszcze babką pospolitą, zwyczajną, szeroką, wielką i...
Czystek organiczny jest idealny do popijania zamiast zwykłej herbaty. Posiada naturalnie występujące przeciwutleniacze. Pomaga chronić komórki i tkanki przed utlenianiem. 100 g.
Przywrotnik to roślina występująca na terenie Europy, zwykle w zaroślach, na mokrych łąkach czy podmokłych obrzeżach lasów. Kwitnie od maja do czerwca, a w celach leczniczych wykorzystuje się jej...
Bez czarny to szeroko rozprzestrzeniona w Europie, a także w Polsce roślina. Jest popularną rośliną stosowaną w celach leczniczych od wieków. W medycynie ludowej bez czarny użytkowany był do...
Głóg to krzew osiągający wysokość 2 metrów, który w maju i czerwcu oszałamia wyglądem i zapachem swych białych, czerwonych i bladoróżowych kwiatów. Głóg w medycynie ludowej oraz każdego miłośnika...
Mięta pieprzowa zachwyca swoim swieżym smakiem i aromatem. Ma szczególnie wielkie zastosowanie spożywcze. Miętę stosuje się jako przyprawę do sałatek, serów, potraw mięsnych czy zup. Polecamy...
Dziurawiec zwyczajny to roślina szeroko rozpowszechniona na świecie. Występuje naturalnie na terenach północnoafrykańskich, zachodnioazjatyckich, południowoamerykańskich i europejskich. W Polsce...